Проф. Радулов за Алексей Петров: Бойко Борисов се оплакваше, че го копира и искал да прилича на него

Проф. Радулов за Алексей Петров: Бойко Борисов се оплакваше, че го копира и искал да прилича на него  - 1

Проф. Радулов за Алексей Петров: Бойко Борисов се оплакваше, че го копира и искал да прилича на него

Своите спомени за Алексей Петров разказа в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия проф. Николай Радулов, който е бил секретар в МВР по времето на Иван Костов. Поводът за това е показното убийство на Петров от вчера, информират от actualno.com.
„По-скоро Алексей Петров винаги е бил с гигантско самочувствие и го е вбесявало това, че някой подобен на него се е издигал във властта, а той увисва всеки път“, коментира проф. Радулов. Той дори си спомни за думи на Борисов, който пък се оплакал, че Петров иска да прилича на него и че само го копирал.
„Самият Алексей Петров има много голям пиетет да познава и да знае какво става в прокуратурата и съда. Вероятно това е една от причините, че се отърва от присъда“, смята още проф. Радулов.

От своя страна журналистът Силвия Великова обвърза така наречения атентат срещу Гешев с убийството на Петров. Според нея атентатът срещу Гешев със сигурност има предистория преди това. „Със сигурност, ако е вярно, че Алексей Петров е комуникирал с хора, преговаряли за властта, че наистина е близък с бащата на Кирил Петков, че с Борисов, който го похвали, са подновили връзките, могат да се намерят тези отговори“, смята тя.
Доц. Милен Иванов, бивш заместник-ректор на Академията на МВР се съмнява този атентат да е в следствие на политическа активност. Според него мотивът за покушението срещу Петров трябва да се търси в бизнес отношенията му, в приятелските му кръгове и връзките му със страната и чужбина. „Това, с което се занимаваше Алексей Петров е един рисков бизнес. От едната страна е застрахователната компания, а от друга – бизнес с киберсигурност, който се занимава с много по-опасни неща от застраховането”, добави доц. Иванов

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *