Прясно заклелият се Борисов: „Време е за работа, да строим“ неуморно, другари!

Прясно заклелият се Борисов: „Време е за работа, да строим“ неуморно, другари!

Новият/стар премиер на България не издържа няколко часа след полагането на клетва в Народното събрание и изцепи, че е готов да строи. Вероятно, ако беше направил нещо друго през мандата си, освен да строи пътища, щяхме да си помислим, че глаголът е използван в преносен смисъл и има предвид „да строи светлото бъдеще на България“, но уви. Старата песен на нов глас.
Покачващата се безработица и липсата на работни места са нещо незначително. А раздвижването на икономиката като се стимулира производството и износа и същевременно привличането на чуждестранни инвестиции, вероятно не са сред приоритетите на пресния коалиционен кабинет на ГЕРБ и Реформаторския блок. Това, че България е най-бедната държава в ЕС и скоро в нея бе умишлено фалирана банка, са бели кахъри.
Цената на горивото в България за литър е най-високата в цял свят, в сравнение със средната работна заплата на глава от населението. За цената на храните, на тока и на дрехите – и дума да не става. Но важното е да строим. Сигурно магистрали, които на втората година се скапват. Този филм сме го гледали, но е добре да си го припомним. Умните се учат от грешките си, мъдрите – от грешките на другите, а глупавите, като българите, ги повтарят. Ето какво е написал във Фейсбук новият министър-председател на България, който преди 20 месеца освободи преждевременно премиерския пост след кървави протести и самозапалзвания:“Стигнахме до днешния ден след тежки дебати, но върнахме истинския смисъл на политиката. Днес положихме клетва. Зад проевропейския кабинет стои политически и обществен консенсус, че реформите са необходими. Правителството ще постави основите и се надяваме да гарантираме стабилно развитие на България. Време е за работа, да строим.“И мисля, че точно тук е мястото да припомним, с четиристишие, една песен за любимата партия на Борисов и на коалиционната му партньорка Пръмова :“Да строим неуморно, другари,
тоя здрав и прекрасен живот,
в който огнени сили разгаря
героичният трудов народ!“Zadkulisite.comКолаж: Иво Ангелов, Свободен човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *