ПУСНАХА СПЕЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДЕЛОТО НА ЯНЕ ЯНЕВ СРЕЩУ САЙТА „АФЕРА”, НАРИЧАЙКИ МИШО ШАМАРА „ТРЕТО ЛИЦЕ”

ПУСНАХА СПЕЦИАЛНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ДЕЛОТО НА ЯНЕ ЯНЕВ СРЕЩУ САЙТА „АФЕРА”, НАРИЧАЙКИ МИШО ШАМАРА „ТРЕТО ЛИЦЕ”

Варненският районен съд разпорстрани изключително важно прес-съобщение, с което информира медиите за утрешното съдебно заседание ВРС по гражданско дело, заведено от Яне Янев срещу сайта АФЕРА. Яне Янев бе поискал още в исковата си молба делото да се водело „при закрити врати”, заради нецензурните фрази, отправени към Янев. Съдията обаче отхвърли щенията му.
В прессъобщението подробно се описва колто пари иска Яне Янев от АФЕРА, в коя точно рубрика на сайта се намирали публикациите, причинили болки и страдания на Янев, и какво точно твърдял Янев в исковата си молба за уронване на престижа му.
Мишо Шамара обаче, е наречен „трето лице”, от което АФЕРА препубликувала изявление.
Ето и цялото съобщение на ВРС, което, според пресаташето на ВРС Стела Янкова, било съгласувано със съдията, която утре ше гледа делото:
„3 иска общо за 9000 лева е предявил лидерът на РЗС за публикации в онлайн изданието
За 13 юни (петък) в Районен съд-Варна е насрочено първо открито съдебно заседание по гражданско дело, заведено по искова молба на председателя на партия “Ред,законност, справедливост” и бивш депутат Яне Янев срещу интернет-сайта “Афера”.
Исковете са предявени на 16 януари тази година и са за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди от непозволено увреждане. С молбата до съда Янев предявява 3 иска на цена общо 9000 лева. Исковата молба визира 2 публикации в електронния сайт, поместени в раздел “Скандално” по различно време в един и същи ден.
Янев твърди, че с двете публикации интернет-сайтът “Афера” е разпространил, препубликувайки изявление от социалната мрежа на трето лице, множество обидни изрази, уронили честа, достойнството и доброто име на ищеца. Относно втората публикация се претендира и за обезщетение за неимуществени вреди, в резултат на разпространяване и разгласяване на изявление, чието авторство се оспорва от ищеца.
Гражданското дело е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 13 юни (петък) с начален час 13:30 ч. То ще се гледа в съдебна зала VІ, на 6-ти етаж.”
АФЕРА припомня всъщност за какво точно съди Яне Янев сайта АФЕРА:ЯНЕ ЯНЕВ СЪДИ „АФЕРА” ЗА 9000 ЛЕВА, ЗАРАДИ ПУБЛИКАЦИЯ НА МИШО ШАМАРА, ИЗДИРВА ШАМАРА КАТО „ПОМАГАЧ” НА „АФЕРА”, ИСКА ДЕЛО ПРИ „ЗАКРИТИ ВРАТИ”.afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *