Путин: „Еднополюсен свят с лидер САЩ – това по никакъв начин не устройва Русия“. Меркел: „Западът иска да гради безопасността на Европа съвместно с Русия, а не срещу нея“!

Путин: „Еднополюсен свят с лидер САЩ – това по никакъв начин не устройва Русия“. Меркел: „Западът иска да гради безопасността на Европа съвместно с Русия, а не срещу нея“!

Русия не желае световен ред с един безусловен лидер, който смята, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши.
По повод на това, че срещу нашата страна се води война. Война, слава Богу, война няма. Но е напълно вярно, че има опит за сдържане на нашето развитие с различни средства, има опит да се закрепи създалият се през последните десетилетия след разпада на СССР световен ред начело с един безусловен лидер, който иска да остане такъв. Смятайки, че на него му е позволено всичко, а на останалите само това, което той разреши и само в негов интерес. Такъв световен ред никога няма да устройва Русия.
Антируските санкции нанасят на страната определени щети, но в крайна сметка те не могат да бъдат ефикасни, когато става дума за държава като Русия.
Тези опити, които се предприемат, включително с т.нар. санкции, в крайна сметка, мисля, че те на никого няма да донесат радост. По отношение на страна като нашата те със сигурност не могат да бъдат ефикасни, макар че ни причиняват определени щети и вреди и ние сме длъжни да разберем това и разбирайки това, сме длъжни да повишаване нивото на своя суверенитет, включително в сферата на икономиката Това е заявил руския президент Владимир Путин на срещата днес в Сочи, съобщава ИТАР-ТАСС.
След срещата вчера в Кемъл между Меркел, Путин и Оланд, на конференция днес в Мюнхен германският канцлер Ангела Меркел заявявила, че „страната й се придържа към концепцията за строителство на „голяма Европа“ от Владивосток до Лисабон“. „Западът иска да гради безопасността на Европа съвместно с Русия, а не срещу нея. Никой няма интерес от разкол в Европа“, допълва Меркел.р
ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *