Путин привлича потенциални партньори и съюзници с оръжейно изложение край столицата Москва

Путин привлича потенциални партньори и съюзници с оръжейно изложение край столицата Москва - 1

Путин привлича потенциални партньори и съюзници с оръжейно изложение край столицата Москва

Русия привлича купувачи на военно оборудване от целия свят с изложение на оръжия, което се провежда край Москва, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Предлагаме на нашите партньори широка гама от съвременни оръжия от почти всички видове и типове. Те включват най-новите системи за управление, за разузнаване, както и прецизни оръжия и роботика“, зави президентът Владимир Путин във видеообръщение, излъчено при откриването на изложението „Армия 2023“.

Той допълни , че Москва е готова за военно сътрудничество с всички страни, които искат да защитават своите „национални интереси“.

Особено внимание е отделено на технологиите за въздушни дронове. „Тази тенденция се развива активно във военната и в гражданската сфера“, посочи Путин.

Изложението в изложбения и конгресен център „Патриот“ край Москва бе открито от министъра на отбраната Сергей Шойгу и беларуския му колега Виктор Хренин.

Руските държавни медии съобщават, че тази година 1500 руски компании представят общо 28 500 произвеждани от тях продукта. В „Армия 2023“ участват и 85 чуждестранни компании и организации от седем държави.

Твърди се, че най-голямата руска оръжейна компания „Рособоронекспорт“ вече е подписала договор на стойност над половин милиард долара с неназован чуждестранен партньор.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *