Първан Симеонов: За мен убийството е разчистване на сметки назад във времето. Интересна бе реакцията на Петков

Първан Симеонов: За мен убийството е разчистване на сметки назад във времето. Интересна бе реакцията на Петков   - 1

Първан Симеонов: За мен убийството е разчистване на сметки назад във времето. Интересна бе реакцията на Петков

Интересна е реакцията на Кирил Петков след убийството на Алексей Петров, намеквайки, че това е опит за дестабилизация на властта. Търси се импулс за реформиране на службите. Любопитни са и изказвания от другата страна – според тях Петров е самата „сглобка“. Засега надделява второто. Ако не бъде разкрит случаят, ще остане тягостно усещане за безпомощност и тържество на криминалната хроника. Това каза социологът Първан Симеонов за „Твоят ден“. Според него убийството е разчистване на сметки назад във времето.

Медийният експерт Георги Лозанов определи Петров като типичен хибриден персонаж на прехода. „Той съчетава задкулисни с легитимни дейности, връзки с тайните служби, академична кариера и политически амбиции. Изненадващо се появи отново в публичното пространство и намекна, че Гешев трябва да си ходи. Може би даде знаци, че има голям властови ресурс, това може да е стъписало някой и да е решил, че този път атентатът ще даде резултат. Защото като че ли бдителността около него беше паднала след двата неуспешни атентата“, коментира той.

„Ако наистина е толкова невинен, нямаше да бъде застрелян. Това е много лоша точка за правосъдието. Той накрая излезе като авторитет. Когато някой не стане жертва на правосъдието, тогава един злодей си отива от ръката на по-голям злодей. Убийството на Алексей Петров поставя въпросът кой е по-големият злодей. Разследването трябва да го установи или самият злодей няма да го позволи. Това убийство показва, че преходът продължава“, посочи Лозанов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *