Пътният регулатор на САЩ разследва ремонт на електромобили на „Форд“

Пътният регулатор на САЩ разследва ремонт на електромобили на "Форд"

Пътният регулатор на САЩ разследва ремонт на електромобили на „Форд“

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA) съобщи днес, че разследва дали компанията „Форд“ (Ford) „адекватно е разрешила проблемите“, поради които през 2022 г. изтегли близо 49 000 автомобила от електрическия модел „Форд Мустанг Мач-И“ (Ford Mustang Mach-E), предаде Ройтерс.

Американският автомобилостроител предприе тази мярка, тъй като може да се стигне до прегряване на контакторите на високоволтовите батерии, които са монтирани в някои от колите, когато те се зареждат на станции за бързо зареждане с постоянен ток (DC). Това от своя страна може да предизвика внезапна загуба на мощност на някои от тези автомобили, докато те са в движение, което увеличава риска от пътни инциденти, посочват Ройтерс и БТА.

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ обяви, че е започнала разследването, тъй като е получила 12 жалби от потребители. Те не се доволни от състоянието на автомобилите си „Форд Мустанг Мач-И“, след като са им били върнати след ремонт, предприет по инициатива на автомобилостроителната корпорация.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *