РАДАН КАТО ИЗНАСИЛЕНА БУЛКА, ЖАЛВА СЕ, ПЪК СЕ КРИЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!

РАДАН КАТО ИЗНАСИЛЕНА БУЛКА, ЖАЛВА СЕ, ПЪК СЕ КРИЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!

На 11 февруари 2015 година депутатът от Реформаторския блок Радан Кънев проглуши медиите, че „лица от Варна“ „приближени до управляващите партии“ събирали пари от негово име. Драматично Радан Кънев прогърмя колко е читав и честен, и подаде сигнал до главния прокурор на България Сотир Цацаров.
В сигнала си до главния прокурор Радан Кънев написа: „Сезирам Ви за наличие на информация, че във Варна лица, приближени до управляващите партии, събират пари от името на народни представители за търговия с влияние, като заявяват, че по този начин ще организират незаконно манипулиране на резултати от конкурс за частни нотариуси. Получих информация, че името ми е намесено в подобна схема, като цитираните лица твърдят, че събират незаконно пари от мое име, които щели да ми бъдат предадени, с цел да получат подкрепа в конкурс за нотариуси, организиран от Министерство на правосъдието.
Заявявам, че подобни схеми до получаване на тази информация не са ми били известни. Категорично заявявам, че по никакъв начин не участвам в опити за манипулиране на конкурсни резултати, нито в каквато и да е форма на незаконно влияние върху екипа на Министерството на правосъдието. В случая става дума или за обикновена измама, или за опит за политическо злепоставяне на законодателната и изпълнителната власт и на идеите на съдебната реформа.
Очаквам, според дадените Ви от закона правомощия, да се самосезирате въз основа на настоящия сигнал и да разпоредите разследване на случая, като идентифицирате лицата, организатори на тази измама и повдигнете обвинения на виновните.“Прокуратурата незабавно образува проверка по жалбата на Радан Кънев.
Какво обаче прави Радан?
Месец и половина след подаването на сигнала, същият Радан Кънев, въпреки всички законови опити на прокуратурата, не може да бъде открит при повикване да даде обяснения по сигнала си, и умишлено се крие и не се явява в прокуратурата.На Радан Кънев очевидно косъма му не е чист. Все едно булка да се жалва в прокуратурата, че е изнасилена, а да се укрива и да не се явява в същата тази прокуратура, за да даде обяснения, аджеба, кой точно я е изнасилил.
На практика „реформаторът“ Радан Кънев, блеещ иначе за „правосъдна реформа“, пилее времето на прокуратурата, крие се от нея и не се явява за да даде обяснения не за друго, а по собствения си сигнал, изпратен до Цацаров.
Е, как да работи прокуратурата като „изнасилената булка“ написала, че е изнасилена, пищи, реве и бърше сополи, а се крие, за да обясни кой точно и е посегнал така вероломно?!
В същото време Радан Кънев раздава оценки за прокуратурата като ко-управленско „реформаторско“ лице.
От поведението на Радан Кънев можем да си направим „реформаторския“ извод: или Радан лъже и подвежда прокуратурата, за да си прави пошъл пиар, или Радан Кънев се е омотал „в кинтите“, оправил си е „проблема“ и сега се крие от прокуратурата. Което си е едно и също.
Не случайно във Варна като каже някой „Радан“, другият допълва: „Радане, Радане, … кой те хване“.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *