Радан отказа. Василев, Прокопиев и Пеевски да се пробват за позицията „премиер“. Опасност от протести няма

Радан отказа. Василев, Прокопиев и Пеевски да се пробват за позицията „премиер“. Опасност от протести няма

Колко жалки и безпомощни са българските политици. А ние очакваме от тях да заработят и да започнат да взимат полезни за държавата и народа решения. Това няма как да се случи. Всъщност, никой отдавна вече не очаква нищо от тях. Дори нямам обяснение за какво, аджеба, ги избираме.
Докато текат преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок за евентуално коалиционно дясно-центристко правителство, реформаторско, Бойко Борисов и Радан Кънев общуват чрез музика в социалната мрежа. Публикуват песни, чиято лирика кореспондира и с дълбоко личностни противоречия и вътрешна борба и слабост, която експлицира навън като – кой ще бъде водещият във „връзката“. Нещо абсолютно присъщо за влюбени гаджета-тийнеджъри, които са се хванали в изневяра, а сега показват на кого по-малко му пука за другия и кой ще бъде по-наранен. По незрял, детински начин, от който прозира интелектуална, политическата и всякаква друга инфантилност.На фона на фалираща банка, замразени еврофондове по оперативни програми, покачваща се безработица, мъртва икономика, огромна корупция в общинската и държавната администрация и по високите етажи на властта, Радан Кънев „пее“ „запазвам отговорност“, а в ушите на Борисов ехти „тиктакаща бомба“.
А ти, народе, живей в заблудата, че на някой му пука за теб, след като дори и на теб не ти пука.
Премиерското място е овакантено. Радан Кънев се отказа. Моля, Цветан Василев и Иво Прокопиев да предадат CV-тата си за разглеждане в Банкя. Делян Пеевски също може да се престраши и кандидатства за свободната позиция. Опасност от протести няма. Протестиращите се наядоха.Стоян Тончев
zadkulisite.comКолаж: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *