Радев бранел главния секретар на МВР и при кабинета „Петков“ въпреки несправянето

Радев бранел главния секретар на МВР и при кабинета „Петков“ въпреки несправянето

© Велко Ангелов

Кирил Петков

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков съобщи в профила си във „Фейсбук“, че президентът Румен Радев не е позволил главният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров да бъде сменен и при воденото от него редовно правителство. Петков беше премиер между декември 2021 г. и началото на август 2022 г.“Още в миналото редовно правителство този главен секретар не се справяше, но президентът застана плътно зад него и отказваше да подпише неговата смяна, просто защото му беше верен. Стига толкова. Сигурността на хората е по-важна от нечия лична нужда за контрол“, написа днес Петков в профила си във „Фейсбук“.Тази седмица правителството съобщи, че иска от президента да освободи главния секретар. За целта министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който му няма доверие, подготвя аргументиран доклад.

Петър Тодоров беше назначен за главен секретар през август 2021 г., когато министър на вътрешните работи беше Бойко Рашков, в служебно правителство на Румен Радев. През ноември миналата година Петър Тодоров и негов заместник подадоха оставки след няколко инциденти, при които полицаи пострадаха при опит да бъдат задържани мигранти. Президентът обаче не прие оставките.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

„Всички разбираме, че истинската драма зад думите на президента е, че той просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен, въпреки показните убийства, ужасяващите престъпления на насилие и смразяващи криминални хроники“, написа днес Петков в отговор на вчерашните обвинения на държавния глава, че управляващите „овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и използването им за користни политически и икономически цели“.По-рано днес вицепремиерът Мария Габриел също каза, че очаква президентът да подпише освобождаването на главния секретар.

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *