Радев: Всяка подмяна на историческите факти неизменно води към безпътица

Ким Чен Ун може да се срещне с Путин в средата на септември (ВИДЕО)

Радев: Всяка подмяна на историческите факти неизменно води към безпътица

„Всяка подмяна или всяко манипулиране на историческите факти и прекрояване на нашите празници и традиции неизменно води към безпътица“. Това заяви тази вечер в местността Петрова нива президентът Румен Радев.

Радев за убийството на Алексей Петров: Когато държавата е слаба, мафията е силна

„Потомците на въстаниците, които днес изпълват Петрова нива, сте най-правдивата мяра за родолюбие и гарант срещу всеки опит за подмяна на нашата история. Вярвам, че чувството за свобода, справедливост и достойнство, което носиха преображенци от 1903 година, днес живее във всички българи“, добави Радев.

Държавният глава участва в националния възпоменателен събор в историческата местност по повод 120-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. В словото си Радев отбеляза, че съхранената историческа памет е темелът, върху който нашият народ може да гради своето достойно бъдеще. Той подчерта, че почитта към всички, загинали за свободата, е знак за онези, които при всяка смяна на политическото статукво бързат да пренапишат личната си биография или гледат на нашата история през призмата на чужд прочит.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *