Радев: Има два вида подводни мини, които убиват хора в радиус от 10 метра

Още 2 партии се регистрираха за местния вот (ОБЗОР)

Радев: Има два вида подводни мини, които убиват хора в радиус от 10 метра

Мините в Черно море са по-скоро украински, но взети и пуснати от Русия. Завързват се с въжета и плуват под водата. Те са два вида – по-големи (20 кг взривно вещество, за кораби) и по-малки (3 кг, за противодействие на хора). И малката, и голямата убиват хора в радиус от 10 метра. Това каза за „Твоят ден“ бившият вътрешен министър Валентин Радев.

Морска мина се взриви близо до кей в Румъния (ВИДЕО)

„В Румъния са открити около пет такива мини. Последната такава вероятно е била голяма, защото е взривена дига. По-голямата не е опасна за хора, тя е под водата, но разрушава кораби и лодки. Малката мина се нарича „речна“ и представлява опасност за плувци и подводничари. За щастие няма такива мини, освен петте намерени в Румъния. Нека, който види нещо, което прилича на мина, кълбо с диаметър около 53 см или по-малко, с рогца отгоре, да сигнализира веднага на телефон 112″, призова той. 

По думите му експертите казват, че такива мини не стигат до брега. „Не е намерена такава мина в нашата акватория. Трябва да се увеличи наблюдението и да се патрулира с обострено внимание. Една мина може да се взриви и ако вълна я блъсне в брега“, обясни още Радев. 

Целия разговор гледайте във видеото.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *