Разбиха нарколаборатория за амфетамини край Омуртаг (СНИМКИ)

Водопад в метрото на Мадрид: Вагон с пътници се напълни с вода (ВИДЕО)

Разбиха нарколаборатория за амфетамини край Омуртаг (СНИМКИ)

Голяма нарколаборатория за производство на амфетамин е разбита в събота следобед в омурташкото село Врани кон, научи NOVA. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Разкриха нарколаборатория в Хасково

Задържани са трима чужди граждани, единият от които организатор на престъпната дейност.

Съоържението е разкрито в землището на село Врани кон. Лабораторията е служела за производство на синтетични наркотици и прекурсори. Била е изградена в хале на бивше земеделско стопанство. Мястото е било оборудвано с реактор с обем около 1000 литра, снабден с необходимата техника и апаратура за синтез на синтетична дрога, който бил в режим на работа. В помещението имало голяма дестилационна система и високотехнологична инсталация за вакуумен синтез на метамфетамин. Открити са голямо количество химикали, киселини, основи и реактиви, чийто състав предстои да бъде установен. Намерени са и 25 празни опаковки с обем 20 кг, които по предварителни данни са съдържали пре-прекурсор от рода на APAAN.

Предстои и пълното деактивиране на реактора, открит в нарколабораторията, предвид необходимостта от бавно спадане на температурата му с оглед максимално безопасно източване на съдържанието поради наличието на отровни газове. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *