Разговори за „сглобката“: Участвал ли е Алексей Петров в диалога около съставянето на правителството?

Разговори за „сглобката“: Участвал ли е Алексей Петров в диалога около съставянето на правителството?

Новият политически сезон започна с признание – Алексей Петров е участвал в диалога около съставянето на правителство.

„Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков. И той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избори, поне за важната законодателна рамка да е факт“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз винаги казвам истината. Срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, посочи той.

Попитан дали са били обещавани постове на Алексей Петров например в службите Борисов посочи: „От мен – не. По време на разговорите – не, ако е имало нещо друго – не е към мен въпросът“.

По-късно премиерът Николай Денков коментира, че в подготовката на законодателната и управленската програма и в обсъждането на министрите никога по никакъв начин никой не е споменавал името на Алексей Петров. Денков отрече да познава и да се е срещал с Петров.

Темата за Алексей Петров влезе и в пленарната зала.

„Бяха убити хора свързани с управляващите. Защо Кирил Петков не е задържан да дава обяснения за Алексей Петров?“, попита лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Коментар от Кирил Петков не дойде. Но в социалните мрежи Лена Бориславова реагира на думите на Борисов. „В опит да отклони вниманието от разследването на Турски поток и изнервен от георадара на Хемус, някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни крими другари!“, каза тя.

„Аз не съм национален предател. Правил съм всичко в полза на българите, а излезе ли, че строителният министър в момента е бил в Москва и се е срещал с Бабаков и в кой хотел?!“, каза Борисов.

По-рано партньорите в управлението посочиха, че все пак правителството не е под въпрос към този момент.

„Трябва да променим Конституцията, трябва да приемем КОНПИ, трябва да пуснем ПВУ, трябва да напреднем по Шенген и еврозоната. Докато вървят това ще бъде нещото, което ще държи правителството заедно“, посочи Борисов.

„Нека да оставим летните закачки между лидерите настрана. Мисля, че диалогът между формациите, които поддържат правителството в момента, ще влезе в релси заедно със започването на работата ни в парламента“, посочи Даниел Лорер от ПП-ДБ.

 А опозицията атакува още на старта на сезона.

„Има здрава „сглобка“, но за съжаление има слабо управление. Това, че три партии са се хванали една за друга, за да оцелеят, не значи, че ще оцелеят“, подчерта Георги Свиленски от БСП.

„Страхът им от загубата на власт ги мотивира да правя промени в Конституцията. Доколко ще им е здрава „сглобката“, не знам – питайте ги тях“, каза Тошко Йорданов от ИТН.

Въпросът – кога ще е лидерската среща, за изясняване на въпросите между партньорите, все още е без отговор.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *