Разкритията на Иван Костов: КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ 2“ ЛЪЖЕ ЗА КТБ

Разкритията на Иван Костов: КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ 2“ ЛЪЖЕ ЗА КТБ

Неизвестно по какви причина тази вечер Иван Костов в предаването „Лице в лице” на Цветанка Ризова направи опит за дисекция на болното ни общество. Дали защото неговата лаборатория публикува на страниците на НБУ извънреден доклад за риска от тероризма, или защото имаше нужда да се кажат някои истини след еуфоричния доклад на ЕК. И всичко това, в момент, в който от екрана ни заливаше демонстративната показност на заседанието на ВСС за избор на председател на ВКС.
Ако приемем, че изявлението на Костов за рисковете в нашето общество има за цел да неутрализира и омаловажи и да балансира глупостите на неговите политически наследници, изтичащи от парламентарната трибуна, то вероятно си е струвало.
Защото Костов каза много, дори по онези въпроси, по които препоръча да се мълчи. Каза твърде много истини, но какво от това. Нищо казано днес няма да заличи категоричното изявление, че ако „КТБ” фалира, той ще каже имената на виновните. Вместо конкретни имена, бившият премиер и политик препоръча мълчание. Препоръча мълчание, защото било част от спасяването от риска за банковата сфера. Според него едни непремерени думи и злонамерени коментари могат да предизвикат нарастване на опасността.
Дали си вярва? Ние мълчим, защото не знаем фактите, ние мълчим защото сме от изключително рискови сектори и … можем да пострадаме, ние мълчим защото си даваме сметка за приетите законови забрани да говорим Ние мълчим, защото се надяваме онези „умни” експерти да кажат истината, да елеминират страховете ни.
Но защо мълчи Иван Костов? За онези, които изтеглиха парите си от „КТБ”, за онези, които организираха сценария, за онези които предварително са предупреждавали.
И на фона на многото наукообразни изводи на лабораторията, Костов разобличи една от най-големите лъжи на премира Борисов. А тя е, че фалитът на „КТБ” ще струва на данъплатците 4 милиарда, които те ще плащат почти целия си живот.
Умните „изчисления” на Борисов и неговите „експерти” се оказаха 100% лъжа. Никой нищо няма да плаща. Нито стотинка дори. Защото парите ги плаща Фондът за гарантиране на влоговете. А фондът е взел един заем от правителството при лихва повече от 4%, като правителството е взело заем при лихва 3%, за да даде заем на фнда. Дори и за аритметично неграмотните е ясно, че всяка година за правителството остават 10 000 000 /десет милиона/ от този един процент лихва. Много е просто. И още нещо, фондът ще върне парите на правителството, но не от нашите пари, не от парите на данъкоплатците, а от вноските на банките. Защото този фонд за гарантиране на влоговете е инструмент и орган на банковата система, а правителството има право само да го управлява.
Борисов изчислил, че фалитът на КТБ всеки ден струва на българския данъкоплатец 30 милиона лв. И не само го изчислил, но такива като Цветанка Ризова месеци наред припяват и тиражират изчисленията на Борисов.
Как се нарича такова действие? ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ!
А как се нарича това, когато обществото се въвежда в заблуждение от своя премиер? ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ ПРИ ЗЛОУПОТРЕБА С ДЛЪЖНОСТНО ПОЛОЖЕНИЕ.
И какво е явлението, когато в лъжата участват масово представители на четвъртата власт? Ами това, май вече е обществено опасно явление
И най-страшното, не е това, че Борисов ни лъже. Свикнахме. Най-страшното, е че всички около него лъжат, като в онази любима приказка на Андерсен „НОВИТЕ ДРЕХИ НА ЦАРЯ”. Озъртам се. За съжаление, няма дете, което да извика, че ЦАРЯТ Е ГОЛ.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *