Разследват княгиня Калина за шофиране след употреба на алкохол

Разследват княгиня Калина за шофиране след употреба на алкохол - 1

Разследват княгиня Калина за шофиране след употреба на алкохол

Повдигнаха обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от прокуратурата. За подобно провинение я заплашва от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лева.

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Районна прокуратура – Самоков ръководи разследване по бързо производство за шофиране след употреба на алкохол в к.к. „Боровец“ Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК – управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Понастоящем е установено, че около 15,00 ч. на 19.08.2023 г. в района на хотел „Мура“ в к.к. „Боровец“, община Самоков, К.С. шофирала лек автомобил, м. „Сузуки“. Водачът бил тестван за употреба на алкохол, при което техническото средство отчело 1,5 промила. К.С. отказала да даде кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта.

С протокол за доброволно предаване превозното средство е предадено на органите на реда. Предстои Районна прокуратура – Самоков да предяви на К.С. постановление за привличане към наказателна отговорност. Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта.

Източник: ФОКУС

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *