РАЗСТРЕЛЯНИЯТ БОБИ БЕЛЯТА Е ЕДИН ОТ ОГРАБИЛИТЕ КАСАТА НА „ИПОН“! БОРИСОВ СЪС „СТРАННА“ ТИРАДА ЗА УБИЙСТВОТО

РАЗСТРЕЛЯНИЯТ БОБИ БЕЛЯТА Е ЕДИН ОТ ОГРАБИЛИТЕ КАСАТА НА „ИПОН“! БОРИСОВ СЪС „СТРАННА“ ТИРАДА ЗА УБИЙСТВОТО

Застреляният снощи Борис Борисов, известен като Боби Белята е един от тримата, които преди години са ограбили касата на охранителна фирма „Ипон“. Освен Белята, в обира е участвал и Таки. За кражбата пише и убития писател Георги Стоев, но не споменава имената на дръзналите да посегнат на фирмата на Бойко Борисов „Ипон“, когато още не е главен секретар на МВР.
Един от участвалите в обира е бил именно Боби Белята.
Днес Борисов, странно напоително коментира убийството на Боби Белята. Нещо, което до този момент в качеството си на Борисов -2 не е правил, за което и да е престъпление. Борисов никъде не споменава обаче, че Белята e бил от онези, които са го ощавили в „Ипон“:
„Понеже навремето имах спор във връзка със застреляния снощи на оградата на затвора. Вместо МВР да философстват по цял ден, да се стегнат да вършат работа. Още след заседанието на Министерския съвет с министъра на правосъдието да се изясни по каква работа е бил на оградата на затвора, с кои затворници се е виждал, защото камерите там не заснемат, възможно ли е там да няма видеонаблюдение, сиреч, ресорният заместник-министър по тази тема много обстоен доклад да направи и да се разясни. Виждате колко съм деликатен и толерантен, само напомням, че това лице аз съм го арестувал навремето още. Тогава беше голям скандал, защото трябваше да докажем взрива и натривките…, да оборим тяхната версия, която беше приета, за съжаление, че са отивали с този взрив за риба. 15 години след това или 13 години, не си го спомням, защото тогава издадох една заповед да пазим водоемите, включително Перловската, Владайската и всички реки, където би могло някой с взрив да отива, което отнемаше целия ресурс на МВР. Така или иначе беше приета защитната теза, че са отивали на риба. Снощи по каква работа е бил на оградата на затвора в Казичене? Може да е бил за гъби или за нещо друго…, но 13 изстрела има в него. Някоя риба, някой шаран или сом голям може да е бил засегнат от неговите взривове и да е взел предохранителни мерки. Но тогава поне МВР си беше свършило работата, хванахме ги там, бягайки с всичко. Включително впоследствие си спомням това – докато вървяха арестите, казаха, че на още едно място има взрив за риби на езерото в Суходол, та ходихме да го разкопаем, намерихме, че има…. Щеше да си е жив и здрав – в затвора, разбира се, но жив и здрав. Сега ние трябва да говорим, че поредното убийство е станало. А беше задържан с всичко, както пише в литературата. Обаче иди докажи, че не е ходил за риба с този взрив. Аз само помня колко ме беше яд тогава„.Всеки любител психоаналитик ще открие в странната тирада на Борисов лично отношение към въпросния Белята.
Любопитно е защо Борисов не се впуска в подобна лична и страстна загриженост как си върши работата МВР по други случаи. Например, свързани с корупцията в ДАНС и МВР и изтичането на цели масиви с информация.Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *