Разцепление в ГЕРБ Поморие? Съветници скачат срещу съпартиеца си кмет

Разцепление в ГЕРБ Поморие? Съветници скачат срещу съпартиеца си кмет

Общински съветници, включително и от ГЕРБ, довериха пред сайтa zadkulisite.com, че няма да слугуват повече на неразумните и безотговорни предложения на кмета Иван Алексиев за пилеене на държавни и общински пари.
Повод за разцепление в редиците на ГЕРБ стана искането на кмета Иван Алексиев за разблокиране на сметката от над 1,5 милиона, пари предназначени за крайбрежния булевард на черноморското градче.
В словесния сблъсък с председателката на общинския съвет д-р Милена Енева (ГЕРБ), кметът намесил нейни роднини.
След като се наслушали на словесния дуел, мнозинството в местния парламент гласувало против кметското предложение.
„От три десетилетия поморийци чакат крайбрежната алея да свърже старата и новата част на града“, възмущават се съветници от всички политически партии в местния парламент.
8 млн. лв. отпуска държавата за брегоукрепване в Поморие. Това съобщи при посещението си в Бургас министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева през февруари т.г. Очакванията са проектът да приключи в рамките на две години, като същинската работа ще започне още през това лято.
През месец май т.г. Община Поморие публикува обявление за обществена поръчка за проектиране, авторски надзор и строителство на брегоукрепително съоръжение между Централна градска част и кв. Свети Георги в Поморие. Проектът предвижда възстановяване на съществуващата брегозащитна дига до необходимата кота, възстановяване на бронировката на водния откос и превръщането й в пешеходна и велосипедна алея, която да подобри цялостния облик на бреговата линия на черноморския град.
Съобразно направеното планиране за необходим размер на разходите за изпълнение на дейностите, предмет на настоящата поръчка, максималният разполагаем финансов ресурс на възложителя е в размер от 1 666 667 лв. ЕТО ОТ ТЕЗИ ПАРИ ИСКАШЕ ДА ТЕГЛИ ИВАН АЛЕКСИЕВ, ЗА ДА СТРОИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ.
В края на април, на предпоследното заседание на Общински съвет – Поморие (с мнозинство от ГЕРБ), кметът на ГЕРБ Иван Алексиев незнайно защо е пожелал от общинските съветници да му гласуват прехвърляне на 300 хил. лв от парите за брегоукрепване и крайбрежна алея. Парите му трябвали за изграждането на общински павилиони в центъра на кв. „Свети Георги“, до бившия ресторант „Лазур“.
Общинският съвет отхвърля неразумното предложение на кмета, включително и общинските съветници от ГЕРБ. Само трима негови съпартийци са гласува с „да“, в резултат на което е започнал разгорещен скандал и нападки от страна на кмета към общинските съветници от ГЕРБ, като е изтъкнал за мотиви на несъгласието им лични причини, свързани с техни роднини, които не са спечелили обществени поръчки.Тук е мястото да попитаме кмета на община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев за финансовото състояние на общинската хазна! И защо държавни пари отпуснати за едно, иска да бъдат прехвърлени за друго?! За павилиони, при това ОБЩИНСКИ. Към кого е поел ангажимент кметът, а сега не може да го изпълни, поради липса на средства? По-важното е: ПРЕД ФАЛИТ ЛИ Е ОБЩИНА ПОМОРИЕ?
Общинските съветници са възмутени от стила на работа в общинския съвет, който кметът им налага. За последното извънредно и закрито заседание на общински съвет Иван Алексиев е обявил за разглеждане само две точки, а на самото заседание е вкарал още пет допълнителни, с които общинските съветници не са били запознати предварително!Ето така се работи в общините, управлявани от ГЕРБ! „Предизборната заявка на кмета от ГЕРБ Иван Алексиев за открито управление и прозрачност се оказа кьорфишек, а общинският съвет – параван на задкулисни сделки“, коментират ежедневно разочаровани поморийци.zadkulisite.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *