РАЗЦЕПЛЕНИЕ В ГЕРБ! 48 ДЕПУТАТИ В ЛАГЕРА НА БОРИСОВ, 36 – ПРИ ЦВЕТАНОВ

РАЗЦЕПЛЕНИЕ В ГЕРБ! 48 ДЕПУТАТИ В ЛАГЕРА НА БОРИСОВ, 36 – ПРИ ЦВЕТАНОВ

Парламентарната група на ПП ГЕРБ е пред разцепване, научи BIG5.BG от свои брилиантни източници в ръководството на партията. Причина за тектоничните процеси в управляващата политическа сила са все по-нарастващото разединение между лидера на формацията Бойко Борисов и неговият заместник Цветан Цветанов.
В дъното на конфликта между двамата водачи са задкулистните игри на сивия кардинал и медиен монополист Делян Пеевски.Публична тайна е, че човекът на ДПС е влязъл под кожата на настоящия премиер и настоява пред него, той активно да ограничава влиянието на бившия вътрешен министър да кадрува из коридорите на власта и по специално в структурите на националната сигурност.
Ярък пример за това, че „неконтролируемия“ Бойко Борисов се е вслушал в съветите на медийния магнат е неговото шокиращо поведение в последните дни когато – без да се съобразява с никого от партията, за да покаже кой командва парада, предприе промени в ръководството на МВР. Самият Цветанов заяви открито в един от сутрешните тв блокове, че цялата партия е била изненадана от решението на Борисов за Румяна Бъчварова.
Не е изключено падналата като от небето отставка на Веселин Вучков да е била дирижирана от Цветан Цветанов с цел злепоставянето на правителството пред лицето на високите гости, които станаха свидетели на балкански изпълнения по време на визитата си в София.
Като резултат от тези колизии сега упорито се говори, че 48 от народните избраници на ГЕРБ вече са се ориентирали към лагера на Бойко Борисов, а останалите 36 души от 84-членната формация са застанали зад Цветан Цветанов. Остава да се види по-нататъшния разбой на събитията, когато разцепленито вероятно ще изплува при гласуването на важни решения в НС.BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *