Районна прокуратура – Самоков пое разследването за намерените в изоставен бус на АМ „Тракия“ мигранти

Районна прокуратура – Самоков пое разследването за намерените в изоставен бус на АМ "Тракия" мигранти - 1

Районна прокуратура – Самоков пое разследването за намерените в изоставен бус на АМ „Тракия“ мигранти

Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, разследва незаконно превозване на мигранти по магистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на районната прокуратура, цитирани от БТА.

След 09:00 ч. днес е получен сигнал в Областната дирекция на МВР в София за изоставен микробус на автомагистрала „Тракия“ в района на град Костенец в посока към столицата. На място е изпратен автопатрул, като полицейските служители са разбили вратата на превозното средство. В него са установени 28 чуждестранни граждани без документи за самоличност.

Към местопроизшествието са изпратени медицински екипи. 18 от мигрантите са транспортирани до болнични заведения в София и Пазарджик за оказване на лекарска помощ, с оглед влошеното им здравословно състояние. След извършен преглед част от тях са освободени.

От Центъра за спешна медицинска помощ – София, съобщиха за БТА, че в болница „Св. Анна“ са настанени трима души, както и в болница „Пирогов“. По двама души са настанени в ИСУЛ, МВР-болница, Военно медицинска академия и УМБАЛ „Александровска“. Четирима са приети в лечебно заведение в Пазарджик.

По същото време тази сутрин в близост до местопроизшествието на автомагистрала „Тракия“е установен и лек автомобил, марка „Рено“, превозващ други четиринадесет души без документи за самоличност. Водачът на превозното средство – гражданин на Италия, е задържан място.

Продължават активни действия по разследването по двете досъдебни производства. След разпити пред съдия мигрантите ще бъдат предадени на дирекция „Миграция“ към МВР.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *