Рапърът 50 Cent отмени концерт заради горещото време

Рапърът 50 Cent отмени концерт заради горещото време

Рапърът 50 Cent отмени концерт заради горещото време

апърът 50 Cent отмени концерта си в американския град Финикс заради горещините, съобщи АП.

„Скоро ще се върна в Аризона! 116 градуса по Фаренхайт е опасно за всички“, написа изпълнителят в социалните мрежи.

Метеоролозите от Националната метеорологична служба във Финикс казаха, че най-високата температура в понеделник е достигнала 47 градуса по Целзий (117 градуса по Фаренхайт).

През юли хеви метъл групата „Disturbed“ също отложи свой концерт във Финикс, заявявайки, че прекомерната жега в града би попречила на оборудването. Събитието беше пренасрочено за 2 март 2024 г., съобщава БТА.

По време на концерта на кънтри певеца Морган Уолън на 19 юли във Финикс някои фенове се оплакаха в социалните мрежи, че на част от щандовете на стадион „Чейс Фийлд“ водата била изчерпана. Други казаха, че са си тръгнали по-рано заради горещината, въпреки че подвижният покрив на бейзболния стадион бил затворен.

Dr Dre, Еминем, Мери Джей Блайдж, Снууп Дог, Кендрик Ламар, 50 Cent на Superbowl

Финикс се доближава до рекорда за най-много дни в годината – 53 дни, с температури от 43 градуса по Целзий, поставен през 2020 г. От метеорологичната служба твърдят, че във вторник тази седмица е отбелязан 51-вият ден тази година.

Милиони хора в югозападните региони на САЩ станаха свидетели на изключителна гореща вълна през юли. Сред тях бяха и жителите на град Финикс, където в продължение на 31 последователни дни температурите надвишаваха 43 градуса па Целзий.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *