Рекорден бюджет за Монтана

Рекорден бюджет за Монтана - 1

Рекорден бюджет за Монтана

Проектобюджетът на Община Монтана е в размер на 74,9 милиона лева и е с около 5 милиона лева над прогнозните параметри, с които общинската администрация работеше в края на юли, съобщи кметът Златко Живков на обсъждане на проекта за бюджет с граждани и общественици в града.

Живков заяви, че очаква в края на годината бюджетът да достигне около 80 милиона лева и да има достатъчно средства за ремонти на инфраструктура, образование, социални дейности и т.н., уточни БТА.

В проекта за бюджет, който общинските съветници трябва да гласуват на заседание на 22 август, са увеличени средствата за капиталови разходи, увеличена е също изравнителната субсидия, включени са средства за местни дейности, обяви кметът. Той припомни, че в началото на годината Община Монтана прие амбициозна строителна програма, която се изпълнява от пролетта досега.

Вече са пред завършване основните ремонти на улица „Веренишка“ в Монтана, на паркингите, междублоковите пространства и детските площадки в града, а също на читалищата в селата Винище, Габровница и Николово, на черквата в село Крапчене, на водопровода от село Войници до Долна Вереница и т.н.

Община Монтана работи и по проекти с европейско финансиране за около 20 млн. лева и така се очаква през тази година приходите и разходите в общината да достигнат около 100 млн. лева, заяви кметът.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *