Репотерка на НОВА ТВ разобличи КАПИТАЛ-ци

Репотерка на НОВА ТВ разобличи КАПИТАЛ-ци

Задкулисието на „умните и красивите“ лъсна, как се прави поръчкова журналистика.
Нивото на журналистиката у нас е повече от посредствено. Тази констатация се превърна в нещо, с което мнозина свикнахме. Налице са и изключения. Странно, нали?! Каквото и да говорим за медиите на Делян Пеевски, каквото и да си мислим, когато всяка изминала година българските медии падат в класациите по свобода и обективност, трябва да си дадем ясна сметка, че има един кръг от медии, които представят себе си за „морални цензури“ и единствените пазители на истината. Въпросните медии, подло и щедро финансирани от грантовете на ЦРУ чрез Фондация „Америка за България“, всъщност не са нищо повече от корпоративни бухалки. “Умните и красивите” медии непрестанно атакуват винят всеки друг, но не и себе си за падението на родната журналистика, докато обслужват олигархични кръгове около КАПИТАЛците и техните куклички на конци – прецедентът Росен Плевнелиев, соци00ложката Румяна Бъчварова, протестърът-министър Христо Иванов, Dаниел МитОFF и т.н.
Хубавото е, че се намери една млада, смела репортерка, която само с един постинг във Фейсбук разобличи фалшивото лустро на ПРОКОПСАНИТЕ медийни бухалки.Тя се казва Елена Чопакова и е журналист в продукцията на НОВА ТВ и Телеман – “Ничия земя”. Чопакова е заснела филм за „децата-престъпници“ в Бойчиновци. Ето какво пише Чопакова във фейсбука си по адрес на едно от “журналистчета” на КАПИТАЛци Боско Роско и неговата статия в “Капитал” от 16 януари 2015 г. – “Затвор за нашите деца”:
Elena Chopakova: След този материал в „Капитал“ реших да отида да видя тази детска каторга. Написан добре и стряскащо, оказва се не по преживелици на журналист от „Капитал“, а по доклада на БХК. Кракът на автора там не е стъпвал, писал е по чужди писаници. Да, не е приятно, но е затвор, затворите не са приятни места. Срещнах се с деца убийци, изнасилвачи, крадци и такива, които дърпат обеци, синджири и чанти от жени. Те сами искаха да ми разкажат защо са там – някои съжаляваха, други откровено се хвалеха. Тази седмица в „Ничия земя“ ще видите две деца – единият е изнасилил и удушил възрастна жена, а другият е убил с дървен кол дядо, за да си купи пико с пенсията му. Работещите в Бойчиновци за мен са герои, не палачи. Утре и следващата събота можете да видите за вас какви са.Минути след като Чопакова пише този постинг, истерично и агресивно, момчето на Прокопоки – Боско Роско Росен я атакува.
Rossen Bossev: Бях там от 10:30 до 18:45 на 14 януари 2015 година. Разрешението на ГДИН за посещението ми е от 7 януари 2015 г. Искате ли още факти?
Освен, че показва слаба психика, Боско доказва и нещо отдавна подозирано, че медийните бухалки на “умните и красивите” имат за задача да обслужват определени “олигархични и политически интереси”. В конкретната ситуация Боско Роско признава, че е отишъл да направи репортаж, с разрешение на ГДИН. А на чие подчинение е ГДИН? На подчинение на “любимеца” на ПРОКОПОВАТА група – протестърът-министър Христо Иванов.Какво се оказа обаче – точно ден преди Боско Роско да пусне статията си, от министерството на протестъра-министър се сещат, че трябва да сезират прокуратурата именно за същия дом в Бойчиновци.
Ех, че случайност или просто елементарна издънка, която обаче показва реалните мащаби на задкулисието на „умните и красивите“, в което са оплетени – от „обективни журналисти“, активисти на неправителствени организации, през депутати, министри, вицепремиер, президент, издател с желание да е банкер, бизнесмени, до агенти на шпионски служби, които дърпат конците.
Толкова много усилия да представите себе си за красивата и умна алтернатива, а една Чопакова ви изобличи.Към истеричната атака срещу младата репортерка на „Ничия земя“ се включва и…забележете…близката дружка на Боско Роско – Филка Лорка.
Lora Fileva: Поне той има доказателство, че е бил, защото има разрешение. И свидетели @Български хелзински комитет. Това че не искате да го видите, потвърждава, че, хъм… Интересно защо сте питала кога някой от „Капитал“ е бил там? Важно ли е за темата и проблема на децата? Обогати ли историята ви? Направи ли ситуацията на тези деца по-добра? Или вие сте спокойна за тяхното бъдеще, защото сте сигурна, че репортажът „не е верен, защото никой не си спомня“ кога някой от „Капитал“ – (вероятно достигащ всяка събота точно до тези хора) е бил там. Не ми се струва сериозно. Хубаво е че приемате децата като герои. Кога се сетихте за този проблем? По кой повод?
Ех, докъде стигнахме, жена ти да те пази от изобличаващите факти, които е разкрила друга жена. Добре, че поне балдъзата, т.е. майката на Филка Лорка, не се включила още в защитата на Боско Роско. И понеже Филка Лорка сама намесва името на майка си, нека разкрием фактите.Вицепремиерът Румяна Бъчварова има дъщеря, която работи в Дневник, както и сестра, която също работи в Икономедия. Без да подозира, че всъщност кореспондира с дъщерята на вицепремиера, Чопакова разбива гаджето на Боско Роско.
Elena Chopakova: Ох… Толкова сте иронична, че ми нагарча вече. Не знам коя е майка Ви, но явно държите да изтъкнете, че е влиятелна и известна. Жива и здрава да е!
На какво всъщност сме свидетели? На едно прекрасно изобличение, последвано от самоизобличение на целия кръг на „червеите“, които сами определиха себе си за „умни и красиви“. Как само с един постинг разкриваш част от схемите на истинското задкулисие, а после корполетния младеж бил „властелинът на държавата“. Не, той просто е удобната мишена, зад която се крият мнозина „умни и красиви“ олигарси, с апетит към банки, с апетит към политиката и със собственост на медийни бухалки, които представят себе си за връх на „обективната“ журналистика.
Боско Роско е защитен от още един виден представител на демокрацията, лично от българския Бил Гейтс.
В коментарите се включва и Харизания Георги, същият, който беше протеже на „невинния“ Миро Найденов, който странно пребиваха и уличиха в поредица от измами. Харизания Георги, който дори без диплома, беше шеф на „Напоителни системи“. Държавно дружество, което в голяма степен носи отговорност за наводненията и жертвите от тях в последните години.
Георги Харизанов: T-shirt ‘Capital’ za Rossen Bossev predlagam, kakto i da si vpishe ‘Rosen Bosev ot Capital’ v lichnata karta. I gadje nqmam.
Да поговорим още малко за Харизания Георги, който може често да бъде забелязан като политически анализатор?! в стуиото на Цветанка Ризова. Същият Харизан Георги цъфна на учредяването на някакъв си Институт за дясна политика именно с Румяна Бъчварова. Защо обаче Харизания Георги получава трибуна в БТВ? Дали, защото преди това Цветанка Ризова не получава обаждане от един преподавател по ПР, който отдавна е спрял да се К.О.Т.А.-ира на медийния пазар. Хоп-троп!
Браво Чопакова, не знаеш колко много направи за българската демокрация, само с един постинг във Фейсбук. Заради него обаче ще бъдеш жестоко атакувана от „умните и красивите“, ще те обвинят в протеже на корполетния, в рубладжийка или в агент на службите. Не им се връзвай, ти ги победи, жалко, че няма повече като теб, които да изкажат на глас всичко това, което представлява истинското задкулисие, което има съществена прилика с фашизоидните отряди в Киев.Генади Василев
Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *