Реформаторът Гроздан Караджов лобирал на „Армеец” за 3,6 млн. застраховка на сградния фонд на Министерството на образованието. Танев – да!

Реформаторът Гроздан Караджов лобирал на „Армеец” за 3,6 млн. застраховка на сградния фонд на Министерството на образованието. Танев – да!

Реформатор се набърка в грандиозна далавера за 3,6 млн. лева, научи единствено BIG5.BG от свои източници в парламента. Информацията ни гласи, че депутатът от Реформаторския блок (квота на ДСБ) Гроздан Караджов е лобирал пред министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев да подпише застраховка за цялата структура и сграден фонд на министерството със застрахователно акционерно дружество „Армеец”.
Източникът ни твърди, че застраховката е била договорена още при предишните министри Анелия Клисарова (БСП) в кабинета „Орешарски” и Румяна Коларова, която оглавяваше образователното министерство по време на служебното правителство на Георги Близнашки.
Застраховката на стойност 3,6 млн. лева е останала в процедура и по време на втория кабинет на Бойко Борисов. Аргументите на предприемача юрист Гроздан Караджов били, че застраховката има ясна подкрепа от ДСБ-Реформаторски блок, без да е ясно кой, как и защо я подкрепя. Друг плюс на офертата бил, че от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) с председател Петко Николов потвърдили договора с „Армеец”, който бил правно обоснован и законен.Фрапиращото е, че образователният шеф Тодор Танев приел лобирането на Караджов като политическо решение на целия Реформаторски блок (политологът, преподавател в няколко университета, бе последен в листата на коалицията в Хасково), който самият той представлява като министър, и подписал договора!BIG5.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *