„Решил е, върнал се е“ : Реакциите след завръщането от Дубай (ОБЗОР)

„Решил е, върнал се е“ : Реакциите след завръщането от Дубай (ОБЗОР)

Мълчание на политическата сцена след връщането на Васил Божков. Единственият коментар дойде от бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че има други по-важни въпроси в държавата, но и че се надява Божков да си реши въпросите с правосъдието.

И беше категоричен, че той не се чувства притеснен от това, което може да разкаже Божков у нас.

Борисов коментира и решението на прокуратурата да прекрати разследването по казуса със снимките с кюлчета и пачки, за които се твърди, че са от спалнята му и посочи, че „рано или късно истината възтържествува“.

„Решил човека, върнал се, какво повече да коментирам. Хиляди пасажери идват и се връщат“, каза лидерът на ГЕРБ.  

Все пак Борисов посочи, че се надява обвиняемият бизнесмен да си е дошъл, за да си реши въпросите с правосъдието.

„Ако е невинен, да си изчисти името, ако е виновен – имаме съдебна система“, коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не се притеснява от това, което Васил Божков може да разкаже в качеството си на свидетел по дело срещу него.

„Ние сме дали показания, обяснили сме всичко, последните години виждате прихода в хазарта колко е по-голям и това е изяснено“, каза Борисов.

Притеснявате ли се, че Божков може да стане защитен свидетел?

Не, защо? Ние сме направили това, с което да защитим интереса на държавата. От там нататък видяхте какви лъжи, какви компромати, какви  сглобки направиха през тези три години. И нито една не е вярна.

Година и половина по-рано – именно по показания на Васил Божков, дадени от Дубай, тогавашният премиер Кирил Петков арестува Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и PR-a на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Показанията на Божков – плащал им е години наред „такса спокойствие“

„Недосегаемите вече не са над закона“, каза на 18 март 2022 г. бившият премиер Кирил Петков.

По-късно съдът окончателно определи арестите за незаконни. А днес от „Продължаваме промянатаДемократична България“ запазиха мълчание за прибирането на Васил Божков. От БСП също не коментираха казуса „Божков“, но критикуваха управлението.

„Чекмеджегейт“ е закрито, „Барселонагейт“ е закрита. Върнаха се показните разстрели. Мафията се прегрупира, за да оцелее и да продължи. И къде са държавните лидери на сглобката да излязат и да говорят. Изпокриха се вдън земя.“

От ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ за сега не коментират прибирането на Васил Божков.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *