РИХТЕР, ШПОНХОЙЕР И НАШИТЕ ЯЛОВИ ВЪЗМУЩЕНИЯ

РИХТЕР, ШПОНХОЙЕР И НАШИТЕ ЯЛОВИ ВЪЗМУЩЕНИЯ

Нали знаете – земетресенията се измерват по скалата на Рихтер, има и Шпонхойер, има и Медведев. Когато земята се раздруса, все е дно по чия скала ще мерим трусовете. На загиналите и изчезналите, както и на останалите пострадали, не им пука за степените и скалите. Та си мисля, че е крайно време някоя учена глава да си седне на задника и да създаде скала за измерване на обществените възмущения. Така ще бъдем наясно със себе си. Ще знаем Костов ли ни възмущава повече или Цветан Цветанов с присъствието си във властта за втори път. Въпреки всичко.
Ще можем да измерваме възмущенията си, когато ставаме свидетели на абсолютните безумия на властта, така брилянтно формулирани от премиер-министъра. Възмутителите ни ще бъдат някак по-релефни и отчетливи, по-контрастни и ще можем да видим кой от тях е по-по-най. И настроенията ни ще бъдат по-лесни за отчитане от страна на социолозите и съответните служби и политически структури.
Ще ви дам пример. Със себе си. Друго би било да се каже: „Дописникът Кольовски днес се възмущава по Девета степен.“
Т.е. ще се сигнализират съответните служби, органи и НПО-та да съсредоточат вниманието си върху Кольовски.
Убеден съм, че една такава скала много ще улесни управниците ни, когато взимат съответните управленски решения. И ще доведе до рязко намаляване на броя на възмутените и степенувани граждани.
Между другото, Оруел ми е далечен братовчед. А двамата сме роднини на Нострадамус.Любо Кольовски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *