РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО НА ПРЕДИЗВЕСТЕНОТО ЗЛО

РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО НА ПРЕДИЗВЕСТЕНОТО ЗЛО

Мислех си днес по едно време, че не би било лошо да седна и да направя, или по-точно да нарисувам, едно родословно дърво на т. н. лидери в днешната ни политика. С давност 25 г. назад. По схемата „Нейнски беше при Костов, а сега е другаде“. Или „Симеонов беше при Сидеров, а сега не е.“ Може да се продължи с десетки имена на номади и скитници в политиката – Яне Янев, Методи Андреев, Петър Берон, самият Иван Костов, Емил Кошлуков, хората на Бареков, разните люспи и мравки от ДПС, неизброимите земеделски водачи и пр. слънчогледи.
Слава Богу, бързо си дадох сметка, че това е непосилно и безмислено занимание. И, ако се върна цели 25 години назад, бедният ми ум ще прегрее и ще изперколяса. Какъв смисъл би имало едно такова занимание, което ще докаже само и единствено цялата несъстоятелност на политическата ни система, създадена акуратно в лабораториите на БСП и ДС.
Няма никакво значение къде се намира сега и в момента смешникът Яне Янев. Както и няма значение дали един или друг от споменатите „политици“ ще се завърне в играта или ще остане завинаги зад борда на комичната ни действителност. Всичките изброени и неизброени от мен имена на разни типове и типеси наистина нямат никакъв смисъл. Те са изпразнени от съдържание. Ако някой ден се завърнат на мърлявата сцена на „политическия“ ни живот, това само още веднъж ще покаже, че публиката наистина нищо не е разбрала за гигантското време от четвърт век, което историята ни предостави като шанс под мъглявото наименование „Шанс или Преход“.
Не ми се говори и не ми се занимава с изменниците от БКП, които създадоха ОПГ ГЕРБ и останалите олигархични формации. Нямам сили и ресурс да напиша такъв титаничен труд. И не съжалявам. Подарявам си идеята на всеки, който би имал желанието и силите да нарисува родословното дърво на безобразието, в което ни вкараха едни хора, а някои от тях вече не са между живите. Децата и внуците им довършват пъкленото дело на бащите и дедите си.
Не ми се иска да мисля, че всъщност съм прав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *