Ромелу Лукаку и Жозе Моуриньо се събраха в Рома

Ромелу Лукаку и Жозе Моуриньо се събраха в Рома

Ромелу Лукаку и Жозе Моуриньо се събраха в Рома

Белгийският нападател Ромелу Лукаку вече официално е футболист на Рома.

Италианският клуб и английският Челси се договориха за трансфера, а Лукаку ще играе под наем за римляните през следващия сезон.

30-годишният белгиец се завръща в Серия А след като прекара последната година под наем в Интер, помагайки за класирането на финала в Шампионската лига.

„Посрещането от страна на Рома и феновете ме развълнува и ме мотивира да дам всичко от себе си за новия си тим“, коментира Ромелу Лукаку.

Според информациите, той е приел намаляване на финансовото си възнаграждение, за да играе отново под ръководството на треньора Жозе Моуриньо, а през лятото е отказал изкушаваща оферта от клуб от Саудитска Арабия. Лукаку и Моуриньо работиха заедно през сезон 2013/2014 в Челси по време на първия му престои при лондончани, преди португалският специалист да го привлече в Манчестър Юнайтед от Евертън през 2017 година.

„Имах възможност да говоря със собствениците в последните дни и бях поразен от тяхната амбиция. Сега трябва да работим, да бъдем скромни и да се развиваме във всеки мач. От моя страна нямам търпение да се включа в състава“ добави Лукаку.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *