Росен Плевнелиев пак се обажда там, където не му е работа

Росен Плевнелиев пак се обажда там, където не му е работа

От сайта на президенството разбираме, че самоопределилият се за президент на Република България, който продължава да говори незнайно защо за себе си в трето лице, единствено число, е провел разговор по телефона с вицепрезидента на САЩ Джоузеф Байдън.
Росен Плевнелиев, който не е експерт по /не разбира нищо от/ международни политически, икономически и всякакви други отношения, разговарял с вицето на САЩ относно кризата в Украйна, а Джо Байдън, от своя страна, изразил благодарности на Росен П. за „ролята на България в укрепването на трансатлантическото парньорство“ и потвърдил категоричната ангажираност на САЩ с осигуряването на колективната сигурност на своите съюзници в НАТО.
Президентът на Бойко Борисов не пропуснал да изтъкне съпричастността си в „усилията за укрепване на основите на демократичната държава – върховенството на закона, независимостта на медиите, пазарна икономика, работещи институции“, преструвайки се, че България е президентска република и нещо зависи от него. По време на разговора, президентът на ГЕРБ е зачекнал и темата за ЕРП-тата, за които се застъпи, вероятно не без нищо, и, изживявайки се на голям енергиен експерт, е посочил стъпките за енергийна диверсификация, които България е предприела.
Какви още ги е наговорил „върховният главнокомандващ на въоръжените сили на Република България“, тепърва ще научаваме.ЗАД КУЛИСИТЕ.coм , колаж: СИЛА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *