РПГ: Външно министерство да потърси отговорност на немския депутат на Цветанов

РПГ: Външно министерство да потърси отговорност на немския депутат на Цветанов

Четиригодишната присъда на Цветанов е най-нормалното нещо, което трябваше да се случи. Дори и тя да бъде изменена, фактът че той е осъден ВИНОВЕН остава!
„Поздравления за съдия Гетов! Произнесената от него присъда за бившия вътрешен министър е напълно релевантна и отговаря на извършеното длъжностно престъпление. Цветанов се опита да застане над закона, но, за щастие, правосъдната ни система не го позволи. Именно това е нормалното!”, коментира председателят на „Движение за справедливост – РПГ” Николай Цонев.
„Не присъдата над Цветан Цветанов, а друго е притеснително – как може немският адвокат на Цветанов, който да не забравяме, е депутат в Германия, да си позволява да раздава присъди и критики в България. Адвокат Ул е публично лице, депутат в немския Бундестаг и е свързан с Европейската комисия. Неговото изказване е недопустимо и това е абсолютно вмешателство в Българското правосъдие.“, допълни Цонев.
Нека Външно министерство си свърши работата и сигнализира Европейската комисия как един немски депутат раздава присъди в България! „Ако български депутат направи подобно изказване в страна-член на ЕС, ще ни направят на нищо…”, сигнализира председателят на РПГ.
Вчера д-р Ханс-Петер Ул заяви, че преди 10 заседания от достоверни източници получил сведения, че има натиск върху българския съд Цветан Цветанов да бъде осъден.
„Надявахме се , че съдът, както е нормално за всяка една правова държава, ще остане независим и няма да се поддаде на този натиск, и ще оправдае Цветанов. Според мен, съдът не удържа на натиска. Вие сте свидетели, как съдията с треперещи ръце прочете присъдата. Аз наистина съм уплашен от състоянието на правовата държава в България и мисля, че в България се увеличава този стандарт”, каза адвокатът на Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *