Румен Гечев: При президента бе направен опит за държавен преврат

Румен Гечев: При президента бе направен опит за държавен преврат

Господин президентът не иска да бъде публикувана стенограмата от консултациите при него, на които се обсъждаше състоянието на банковата и финансова система, защото на тях бе направен опит за държавен преврат.Колкото до поредната нова стара идея на Бойко Борисов за нов държавен дълг, която днес отново взе да спряга, просто няма какво да се коментира. Борисов сутрин говори едно, следобед – друго, а вечер съвсем различно. Той няма компетенциите и капацитета да може да разбере какво говори по финансови въпроси. А експерти от рода на Владислав Горанов, които напуснаха ГЕРБ в парламента, оглавиха Общинска банка, а сега някак се завръщат подмолно, представят се за експерти, просто няма защо да бъдат коментирани. Това е една шизофрения, на която няма защо да се коментира, заяви Гечев и подчерта, че това са предизборни трикове на Борисов.
Това заяви пред БГНЕС финансистът Румен Гечев, който участва в консултациите, проведени с парламентарните партии за КТБ на 29 юни при Росен Плевнелиев, за които стана ясно че от президентската институция не желаят да изнесат стенограмата.
Ако бъдат публикувани изказванията на участниците, ще се види, че единствена БСП удържа държавнически позиции, заяви бившият депутат. Всички останали участници, включително и БНБ, искаха въвеждането на банкова ваканция. С това се целеше да се взриви финансовата система и по същество беше опит за държавен преврат. От изказванията ще стане ясно, че президентът повтаря това, което говореха всички останали освен БСП. Той няма интерес истината да излезе наяве, защото се страхува, категоричен е Гечев.
Но интересното е не само защо при президента не се показва кой на каква позиция е бил. Интересно е кой как е гласувал в Управителния съвет на БНБ сутринта преди консултациите. Те дойдоха при президента и гуверньора Иван Искров беше в хора за ваканцията. Защо не изнесат данните от гласуването в БНБ, за да се разбере кой е предложил банковата ваканция, кой е подкрепил и кой е отхвърлил такова развитие на нещата. Какво е казал Светослав Гаврийски, за да не се стигне до опасното решение. Защо досега никой не казва как в БНБ са стигнали до това решение да се настоява за банкова ваканция. А ако това беше станало, хората щяха да ни вдигнат във въздуха, посочи Румен Гечев.
Ние сме решени, че рано или късно ще разсекретим консултациите при президента, за да се види, че сме били единствени на правилната позиция. А държавният глава просто преповтаряше думите на подуправителя Калин Христов, с което може да се предположи, че той е съучастник в тази грозна игра.
Колкото до поредната нова стара идея на Бойко Борисов за нов държавен дълг, която днес отново взе да спряга, просто няма какво да се коментира. Борисов сутрин говори едно, следобед – друго, а вечер съвсем различно. Той няма компетенциите и капацитета да може да разбере какво говори по финансови въпроси. А експерти от рода на Владислав Горанов, които напуснаха ГЕРБ в парламента, оглавиха Общинска банка, а сега някак се завръщат подмолно, представят се за експерти, просто няма защо да бъдат коментирани. Това е една шизофрения, на която няма защо да се коментира, заяви Гечев и подчерта, че това са предизборни трикове на Борисов.Агенция БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *