Румен Радев: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Румен Радев: Когато държавата е слаба, мафията е силна

Когато държавата е слаба, мафията е силна – това е първият коментар на президента Румен Радев след убийството на Алексей Петров преди дни. Той заяви, че няма да свиква КСНС, каквито призиви имаше от политически фигури.

„Държавата е слаба, защото сегашното управление беше заченато в скандални записи и съглашателство. Това поведение на властта руши демокрацията“, каза още Радев.

„Българите очакват да се отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви постове са му обещавани, от кого и при какви условия“, допълни той.

Относно призивите за отстраняване на главния секретар на МВР, президентът коментира, че управляващите търсят всеки повод, за да заграбят още власт. „Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в конституцията и законите, но явно конституцията пречи на управляващите в тяхното желание за повече власт“, допълни Радев.

Той критикува и разговора за променянето на датата на националния ни празник от 3 март на 24 май.

„3 март е кауза, която обединява милиони българи в родината и навсякъде по света. Всички сънародници, които милеят за страната, всички хора с достойнство и демократично мислене, ще кажем не на разграждането на държавните и духовни устои на България“, каза още Радев.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *