Румъния рискува да загуби 75 милиарда евро

Румъния рискува да загуби 75 милиарда евро - 1

Румъния рискува да загуби 75 милиарда евро

Румъния рискува да загуби 75 милиарда евро, ако не намали бюджетния си дефицит и не предприеме допълнителни мерки за борба с укриването на данъци. Това стана ясно след среща на финансовия министър Марчел Болош с делегация на Международния валутен фонд в Букурещ. Представители на организацията са на посещение в Румъния, за да разгледат финансовата и икономическа ситуация на национално ниво.

Новината съобщи самият Болош на официалния си профил във Фейсбук, предаде БТА.

„След Европейската комисия и МВФ ни обръща внимание и ни казва да внимаваме с бюджетния дефицит, в противен случай той ще достигне тревожни нива”, отбелязва Болош. Той подчерта риска от закриване на всички инвестиционни проекти, които ще останат без източник на финансиране.

“Тоест всички проекти с европейски пари, които означават нови пътища, нови болници, нови училища, подкрепа за уязвими хора или ВиК мрежи”, отбелязва министърът. Според Болош е необходимо пакетът от фискално-бюджетни мерки, поет от управляващата коалиция, да бъде приложен на практика, а публичните разходи да се правят по-мъдро и с мярка.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *