Румъния стана отличник срещу корупцията във властта, а България е отличник по подслушвания, корупция и „свобода“ на медиите

Румъния стана отличник срещу корупцията във властта, а България е отличник по подслушвания, корупция и „свобода“ на медиите

За по-малко от година Румъния постигна сериозни успехи в борбата с корупцията и е с няколко обиколки пред България в извършвания от ЕС механизъм за наблюдение в областта на правосъдието, пише БГНЕС.
Съвсем наскоро бе арестувана бившата министърка на туризма и регионалното развитие на Румъния Елена Удря. 40-годишната ефектна блондинка е заподозряна в пране на пари и използване на служебното си положение за подкуп. Прокуратурата я обвинява, че е създавала незаконни схеми за програмно осигуряване на училищата в Румъния, както и в пране на пари. Елена Удря беше министър на туризма и регионалното развитие на Румъния в периода 2009-2012 година.
Малко преди това бе арестуван бившият министър на икономиката Адриан Видяну, заподозрян за съучастничество в злоупотреба с власт в хода на голям индустриален скандал, в който е замесена и бившата ръководителка на антикорупционната прокуратура. Видяну бе министър на икономиката от 2008 до 2010 г., той е и бивш кмет на Букурещ и един от ръководителите на Либерално-демократическата партия.
А в България корумпетата се ширят във власт и къпят в пари. Корупция, наркотици, оръжия, продажба на информация по всички етажи на властта. От най-малката община и районно полицейско до върха на пирамидата. Никой с пръст не ги закача. Акция „Червей“, „Глист“, „Гей“… вече дори нямало да ги кръщават, изскумичи Цветанов от тялото на Вучков, защото било неетично и затормозявало мисловните процеси на „спецовете“. Майко мила, жив да не бях!
Срамно е, дами и господа управляващи, съдии и прокурори, да си въобразявате, че с един Цветанов ще си изкупите греховете. МВР, службите, прокуратурата и съдилищата са прогнили, но не „ябълки“, а САРАЙСКИ ТИКВИ! И поне като не знаете кое, как да направите, има една Румъния, която ви показва. Гледайте и се срамувайте! Гледайте там и продължавайте да си затваряте очите за това, което НЕ се случва тук!
Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *