Румяна Бъчварова в МВР или контрабанда за 35 милиарда

Румяна Бъчварова в МВР или контрабанда за 35 милиарда

По официални данни на МФ контрабандата в България е 6 милиарда. А според специалисти истината е, че вече превишава 35 милиарда. Контрабандира се всичко, от което може да се спечели бързо – от зеленчуци и горива, до оръжие и наркотици. Въпросите са много. Къде са парите от контрабандата? Как се управлява „бизнес“ за 35 млрд. и то в синхрон? Защо при тези гигантски размери никой не говори за нея?…Защо вместо да се преборим поне за половината, теглим 16 милиарда заем?… и т.н.
Като изключим куфарната търговия и дребни ентусиасти-единаци, които много скоро са разкарвани с жестоки наказания, контрабандните канали са „собственост“ на тези, които „владеят положението“. Те от своя страна могат „да дават“ канали на концесия, но това сега не е важно. Нека да видим кои са „ведомствата“ на Контрабандата…Първоначално информацията на всички пунктове се събира от Агенция „Митници“, които са на подчинение на МФ. Ако АМ „пропусне“ да обработва информация, това трябва е усетено от ДАНС, да се „види и чуе“ от ДАТО, и накрая съвместно с МВР да бъде предотвратена схемата.С две думи, това е Държавата! И по-точно тези, които имат властта да я управляват.
Става ясно, че който владее тези структури ще владее и 35-те милиарда. Освен това те трябва да работят в „разбирателство“. И за да се постигне такова, разпределението до миналата седмица беше: Агенция „Митници“ – за ГЕРБ; ДАНС и Главсека(МВР) – ДПС, Шеф на МВР – ГЕРБ(но на Цветанов!), силово вице – РБ, ДАТО – ГЕРБ.
Но РБ се полакоми и развали хармонията. Ще видим кой ще бъде назначен и по-точно на кого ще е подчинен. С гласуването на 16-те милиарда, ДПС бетонира присъствието си в „разпределението на порциите“ и които и да са новите Главсек и шеф на ДАНС, ДПС няма да е извън схемата.
През цялото време, обаче, фигурата на Румяна Бъчварова не се вписва естествено в ситуацията, колкото и да е ясно, че е политическа фигура, чиято задача е да „държи положението“. Тук се сещам за един обичай, в средите на мюсюлманите, и в частност на ДПС. Когато се определят местата на трапезата, до най-важната фигура се поставя да седне…съпругата на първия му подчинен. Това се „превжда“ като: „Толкова те обичам, толкова съм ти верен, владетелю мой, че и най-милото, жена си ти давам“. Положението в Държавата, очевидно е много напрегнато след като ББ сложи и „най-милото“ си на „трапезата“. Въпросът е до Кого е „милото“- до Доган или до шефа на ФБР?
И не се връзвайте на приказаки, че „жените в политиката на ББ, ще внесат спокойствие“. Напротив, ББ е на ръба!Пепа Сомлева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *