Румяна Ченалова за оставките в Кабинета: „Като да намажеш ухапано от комар върху гниещо тяло“

Румяна Ченалова за оставките в Кабинета: „Като да намажеш ухапано от комар върху гниещо тяло“

„Оставките не са достатъчни. Те са като да намажеш ухапано от комар върху гниещо тяло. Те са плодът на високомерието и пренебрежението на т.нар. български политици. Те и политици не са – градиха опит, паразитирайки 30 години върху съсухреното тяло на Майка България.“
Така коментира популярната от записите за престъпленията на властта „Яневагейт“ и с непримиримата си гражданска позциция съдия Румяна Ченалова трите уволнения на министри от третия кабинет на Бойко Борисов – Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков.Ето какво написа още тя за отиващата си власт на „дилъри“ и „наркомани“ и безпътицата в България след прехода от тоталитаризъм към феодализъм:
„Приемаха лобистки закони, създаваха обръчи, квадрати, триъгълници и каквито геометрични фигури се сетите с бизнесмени, медии, групи по интереси, масонски ложи и пр. и пр. Създадоха верен административен апарат, изкуствено раздут, за да имат сигурни избиратели.
Усъвършенстваха корупцията до степен да я превърнат в естествена среда за живот – толкова присъща на съществуването ни като храната и въздуха.
С широко затворени очи отричаха бедността, ниския стандарт, некачественото образование, липсата на здравеопазване.
Докато Терминал 2 не можеше да побере тъгата и сълзите от раздялата с децата на България, те нагло лъжеха нас и света, че тук е раят, създаден от тях.
Посегнаха на болните, на трудоустроените, обрекоха родителите ни на мизерия и преждевременна смърт.
Убиха мечтите на младите хора. Убиха надеждите ни за справедливост. Отнеха ни свободата – да живеем със самочувствие, сигурност и вяра в доброто.
Днес премиерът иска оставки. И те ги дават. Защото ще запазят властта си. Всяко чудо – за три дни. Няма опозиция. Има договорки, схеми и общо опиянение от властта. Да, наистина всеки преживял усещането да е на върха на стълбата става наркоман. Дилърите обаче сме ние. Ние им дадохме този чудовищен наркотик. И пак ще го направим, ако се доверим на всеки, който е бил във властта, ако наивно вярваме в честността на изборите, ако допуснем, че започналите пиар акции са аргумент, че са се променили.
Алтернативата е – Те или Майка България.
Аз избирам майка България. Ще бъда на всеки протест срещу статуквото докато се отприщи онази енергия на българския дух, пред която са коленичили империи.“
„Пък, каквото сабя покаже
и честта майко юнашка …“ – завършва с цитат изповедта си пред българите Румяна Ченалова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *