Русия активно разширява своите военни структури

Русия активно разширява своите военни структури - 1

Русия активно разширява своите военни структури

Русия активно разширява своите военни структури, водейки война в Украйна. Интересното е, че появата на ново формирование е на хоризонта – 18-та общовойскова армия (18 CAA), както съобщава анализът на Министерството на отбраната на Великобритания.

Изглежда, тази нова армия ще се състави от обединение и структурно укрепване на настоящи части, които в момента действат в Херсонска област. Това включва дори 22-рия армейски корпус, който обикновено представлява руският гарнизон в анексирания Крим.

Преобладаващата част от 18-та общовойскова армия, както се предполага, ще бъде формирана от мобилизиран персонал и основно ще бъде насочена към отбранителни операции в южната част на Украйна. Очевидно е, че Русия се стреми да задейства по-опитни части, които да действат на ключови стратегически направления.

Интересно е също така, че последните доклади от британските разузнавания подсказват, че тази промяна може да е свързана със скорошното преместване на въздушно-десантните сили от Херсон към сектор Орехов, където битките са изключително интензивни.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *