Русия заяви, че е неутрализирала два украински дрона над Московска област

Русия заяви, че е неутрализирала два украински дрона над Московска област

© Reuters

Ударите с украински дронове както по граничните райони, така и по руската столица станаха все по-чести през последните месеци. Снимката е от 24 юли

Дневник Експрес

Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

window.dnevnik.eventPush(‘newsletter_form_impression’, {‘newsletter_number’:’2′,’newsletter_name’:’Дневник Експрес’});

Два украински дрона бяха унищожени в понеделник в Московска област, прекъсвайки за кратко полетите на две от столичните летища, съобщиха руски официални лица, цитирани от „Ройтерс“.Руското министерство на отбраната съобщи, че е заглушило украински дрон в Рузския район западно от столицата и по-късно е бил унищожен друг в Истринския район наблизо.Пристигащите и заминаващите полети от четирите основни московски летища – „Внуково“, „Домодедово“, „Шереметиево“ и „Жуковски“ – бяха ограничени, което доведе до прекъсване на 45 пътнически и два товарни полета, съобщи руската авиационна служба „Росавиация“.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1611834613314-0’); });

Ударите с украински дронове както по граничните райони, така и по руската столица станаха все по-чести през последните месеци, с многократни удари по финансовия център на Москва. Дрон след дрон по Русия: какво е известно за „другата контраофанзива“ на УкрайнаПрез май Русия заяви, че два украински дрона са се опитали да атакуват Кремъл.Украйна обикновено не коментира кой стои зад атаките на руска територия, въпреки че официални лица публично изразиха задоволство от тях.“Ройтерс“ отбелязва, че не е ясно какво въздействие ще окажат атаките с дронове върху възприятията за войната сред руското население. Проучванията показват, че подкрепата за руската военна операция в Украйна остава висока, около 75%, въпреки че има въпроси за това колко точни са проучванията в Русия.

Всичко, което трябва да знаете за:
Войната в Украйна (5257)

 

Източник Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *