Русия и Северна Корея разширяват връзките си (ВИДЕО)

Василев: България ще спестява близо 500 млн. лева от лихви, ако приеме еврото

Русия и Северна Корея разширяват връзките си (ВИДЕО)

Русия възнамерява да развива връзките си със Северна Корея, като същевременно не потвърди изказване на Белия дом, че руският президент Владимир Путин си е разменил писма със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Информацията е на Ройтерс, цитирайки изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Белият дом вчера изрази загриженост, че преговорите между Русия и Северна Корея за оръжейни доставки напредват и заяви, че Путин и Ким Чен-ун са разменили помежду си писма, в които се ангажират да засилят сътрудничеството си.

В готовност за война: Ким Чен-ун нареди увеличаване производството на ракети (ВИДЕО)

Песков не отговори директно, когато бе запитан от журналисти дали е имало размяна на писма.

„Москва и Пхенян поддържат добри, взаимно почтителни отношения. Възнамеряваме да ги развиваме и занапред. Контактите се осъществяват на различни нива“, каза говорителят на Кремъл, определяйки Северна Корея като: „много важен съсед“.

Северна Корея: Подкрепяме всяко решение на Русия за справяне с бунта

Вашингтон и преди е предупреждавал, че Северна Корея може да предостави още оръжия на Русия, които да бъдат използвани срещу Украйна.

По-рано този месец от САЩ наложиха санкции на три организации, които обвиниха, че са свързани със сделки с оръжие между Северна Корея и Русия.

Жители на Северна Корея разказват за умиращи от глад съседи

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *