Русия работи по алтернативни инициативи за доставка на храни

Русия работи по алтернативни инициативи за доставка на храни - 1

Русия работи по алтернативни инициативи за доставка на храни

Русия работи съвместно с партньорите си върху алтернативни инициативи за доставка на храни на нуждаещите се страни, след като преустанови участието си в черноморската зърнена инициатива. Това съобщи руският посланик в Турция Алексей Ерхов в интервю за турската агенция ИХА.

Ерхов подчерта, че черноморската инициатива не е единственият начин за справяне с продоволствените нужди на африканските и други страни. Русия активно разработва алтернативни подходи за снабдяване с храни и си сътрудничи с партньори по този въпрос.

Той също така отбеляза, че Русия има значителен принос за световната продоволствена сигурност и че възстановяването на черноморската инициатива би могло да стане възможно след изпълнение на изискванията, представени от Руската федерация.

Москва преустанови участието си в черноморската зърнена инициатива миналия месец, тъй като счита, че не са спазени обещанията, отправени към нея в рамките на споразумението. Следователно вероятността за възобновяване на инициативата за износ на зърно от украински пристанища е намаляла, особено поради ситуацията със сигурността в региона, според турски представител, предаде БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *