Русия: Унищожихме украински моторници край Змийския остров

Русия: Унищожихме украински моторници край Змийския остров - 1

Русия: Унищожихме украински моторници край Змийския остров

Руското министерство на отбраната съобщи в две свои отделни изявления днес, че негови самолети са унищожили две украински моторници източно от Змийския остров в Черно море, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че не е успяла да потвърди достоверността на тази информация от независими източници и припомня, че имаше подобен случай и на 22 август, когато Русия съобщи, че е унищожила украинска моторна лодка американско производство в същия район.

Змийският остров е малък украински преден пост в северозападната част на Черно море, където напрежението ескалира, след като миналия месец Русия се изтегли от сделка, която позволяваше на Украйна да изнася зърно от южните си пристанища въпреки войната.

Системите за радиоелектронна борба са открили и неутрализирали безпилотен летателен апарат (БПЛА) от самолетен тип във Воронежка област, предаде ТАСС, като се позова на губернатора Александър Гусев.

„Няма пострадали“, написа още Гусев в „Телеграм“ и добави, че на място работят представители на руските специалните служби.

Украински дронове днес поразиха цели в най-малко шест региона дълбоко в територията на Русия, включително летище, където са били унищожени военни транспортни самолети, припомня Ройтерс.

Руски официални представители описаха атаките срещу цели в Псковска, Брянска, Калужка, Орловска, Рязанска и Московска област. Руското външно министерство заяви, че атаките „няма да останат ненаказани“ и че дроновете не са могли да проникнат толкова дълбоко в Русия без помощта на Запада.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *