Руската рубла отново се срина (ВИДЕО)

ССИ са притеснени от исканото увеличение на минималната работна заплата

Руската рубла отново се срина (ВИДЕО)

Руската рубла отново се срина. Курсът стигна 101 рубли за един долар. Това е най-ниската ѝ стойност от година и половина. Руснаци споделят, че ниските нива на валутата им се отразяват негативно.

Наблюдатели казват, че има необичайно противоречие между управляващите в Русия за причината за слабата рубла. Икономическият съветник на Путин Максим Орешкин каза, че Централната банка не се намесва достатъчно решително. От там пък заявиха, че причината за спада е лошото състояние на външната търговия.

Преди Русия да нападне Украйна курсът на рублата беше 76 за долар. Тя рязко се срина в първите дни след началото на инвазията и Русия въведе цяла редица нови правила и ограничения, за да вдигне курса. От началото на годината, обаче, рублата е загубила 25% от стойността си спрямо долара.

Посланикът на Украйна в Армения се удави в езеро

Междувременно и тази нощ цел на руските атаки срещу Украйна беше Одеса. Ракети и дронове удариха Черноморския град. Търговски център беше напълно разрушен. Местните власти съобщават за няколко пострадали цивилни. В последните седмици Русия обстрелва Одеса почти всяка нощ, като често обект на атаките са складове за зърно и пристанищни съоръжения.

Жители на Одеса снимаха как дроновете и ракетите избухват в града. Армията каза, че е свалила 15 дрона камикадзе, както и няколко ракети, изстреляни от кораби в Черно море. Отломките паднали върху града и повредили в различна степен над 100 сгради. В търговски център и спалните помещения на лицей избухна голям пожар. Някои от работещите в мола дошли тази сутрин на работа, за да заварят пълна разруха.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *