Руснак паркира джип върху дюни край Созопол

Руснак паркира джип върху дюни край Созопол

Руснак паркира джип върху дюни край Созопол

Установен е нарушител, паркирал автомобил върху пясъчната ивица и дюните на т.нар. „Шофьорски плаж“ край Созопол. Това е руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас.

Същият снощи спрял с джипа си „Тойота Рав 4“ с бургаска регистрация в нарушение на Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), като сигнал за това е получен днес сутринта в Районно управление „Полиция“- Созопол.

На руския гражданин е съставен акт за нарушение на ЗУЧК, като санкцията варира от 1000 до 3000 лв.

Стотиците кемпери през цялото лято паркират напълно нерегламентирано на плаж Алепу, по-известен като „Шофьорския плаж“.

Последният случай, по който полицейски служители в Созопол бяха сезирани за неправомерно спиране върху дюните на „Шофьорския плаж“ е от 15 юли тази година. Тогава нарушителят бе 34-годишен мъж от Добрич. Като оправдание същият изтъкнал пред полицейските служители, че не намерил място къде да преспи със семейството си и това наложило извършване на нарушението. Той обаче не паркирал на асфалтовия път над дюните, а директно върху тях и пясъчната ивица, за което бе санкциониран по надлежния ред.

Преди 10 дни пък бяха хванати 19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюни и на морския плаж в залива „Вромос“ в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *