Ръководителите на противовъздушната отбрана в Русия са подложени на значителен натиск

Ръководителите на противовъздушната отбрана в Русия са подложени на значителен натиск  - 1

Ръководителите на противовъздушната отбрана в Русия са подложени на значителен натиск

Според информация от британското министерство на отбраната, началниците на Въздушно-космическите сили на Русия са изправени пред значителен натиск да подобрят възможностите за противовъздушна отбрана над Западна Русия, след продължителните атаки с дронове и ракети от страна на Украйна. Този натиск се усилва, тъй като обхватът на заплахите в руската вътрешност нараства.

Според данните, генерал-полковник Виктор Афзалов, началник на щаба на Въздушно-космическите сили, е поставен под засилен натиск. В същото време, главнокомандващият на Въздушно-космическите сили, Сергей Суровикин, е в неактивност и се предполага, че може да е бил замесен в опита за бунт на групата „Вагнер“ през юни.

Атаките с дронове върху Москва се случват редовно, а съобщения за удари със С-200 ракети по Русия също се увеличават. Този вид оръжие, което е дълго 11 метра и тежи 7 тона, преди беше изтеглено от украинската армия, но сега се предполага, че се използва като балистична ракета с наземно базиране.

Британското разузнаване също подчертава стратегическата важност на атаките дълбоко във вътрешността на Русия, тъй като руският президент Владимир Путин вероятно е предполагал, че военният конфликт в Украйна няма да има значително пряко въздействие върху руското население.

Този сценарий показва усилващото се напрежение и сложност на ситуацията в региона, цитира БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *