Ръководителят на Rheinmetall: Западът не може вечно да плаща сметките на Украйна

Ръководителят на Rheinmetall: Западът не може вечно да плаща сметките на Украйна - 1

Ръководителят на Rheinmetall: Западът не може вечно да плаща сметките на Украйна

Армин Папергер, ръководител на отбранителния концерн Rheinmetall, коментира в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung, че западните държави не са били подготвени за конвенционални военни операции и са мислели, че конфликтът ще бъде прекратен чрез технологични средства като електронно потискане, кибератаки и прецизни въздушни удари. Дори в Съединените щати и Европа смятали, че ядрената сила като цяло не е в състояние да провежда военни операции, използвайки традиционни оръжия. „Но всичко това се оказа погрешно“, подчертава той.

Според него, в момента конвенционалните оръжия играят ключова роля в конфликта. Той посочва, че артилерията в Германия била отменена, което създало проблеми с наличността на боеприпаси. Този проблем се е появил след анексията на Крим от Русия, но ограничените финансови ресурси на германската армия представляваха предизвикателство за въоръжаването ѝ.

Още новини от Украйна

„В момента складовете в цяла Европа са празни. Сега сме в състояние да попълним боеприпасите на Украйна. Артилерията се нуждае от 1 до 1,2 милиона снаряда годишно. Rheinmetall ще произведе 600 000 от тях през следващата година. Водим преговори за още 130 000. Подобно е положението и с танковите боеприпаси – поне седем години ще ни трябват, за да напълним складовете. Какво ще се случи след това, никой не знае“, обясни Папергер.

Той също така посочи планове за стартиране на центрове за поддръжка в Украйна. Според него това ще се случи този месец: „Първите 12 украински работници вече са завършили обучението си в Германия, сега ще дойдат още 12“. Ръководителят на Rheinmetall също обяви планове за производство на танкове директно в Украйна: „Това може да стане бързо, има много добре оборудвани заводи за танкове, останали от съветско време. Ще ги вземем под наем и след това ще произвеждаме оборудване по стандартите на НАТО на една или две поточни линии. Искаме да го направим точно там, защото един ден Украйна трябва да стане независима в областта на производството на оръжие. Западът няма да може вечно да плаща всичките ѝ сметки. Президентът Зеленски споделя това мнение“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *