Самозабравилият се тандем „Бони и Клайд“ в ИАРА (Янчо Янев – Галя Мачорска -Томанова) изнудва служители от ДФЕР при разглеждане на проекти по оперативната програма! Настояваме министър Десислава Танева да разпореди извършване на проверка!

Самозабравилият се тандем „Бони и Клайд“ в ИАРА (Янчо Янев – Галя Мачорска -Томанова) изнудва служители от ДФЕР при разглеждане на проекти по оперативната програма! Настояваме министър Десислава Танева да разпореди извършване на проверка!

„БОНИ И КЛАЙД“ В ИАРА. ИМА ЛИ ХАБЕР МИНИСТЪР ТАНЕВА КАКВО СЕ СЛУЧВА В ИАРА?!
На вниманието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева. В редакцията на АФЕРА се получи сигнал от служители на ИАРА, който публикуваме с леки корекции, поради семейното положение на главните герои в него. Според сигнала в ИАРА се извършват неправомерни незаконни действия, свързани с оперативни програми. Не публикуваме имената на служителите, обърнали се към АФЕРА по обясними причини, като АФЕРА настоява за проверка по случая.Ето и сигнала:„Нови разкрития по ИАРА. Отказвани проекти по решение на изпълнителния директор на ИАРА.
Приятелката на изпълнителния директор на ИАРА Янчо Янев – Галя Мачорска – Томанова изнудва служители от ДФЕР при разглеждане на проекти по оперативната програма.
Служителите са викани в нейния кабинет и там им е разпореждано какви корекции да се извършват по проектите на определени бенефициенти. Там е решавано кои да бъдат отхвърляни и кои не.
Най-голям натиск е оказвано на началник отдел Виктор Петров, като е принуждаван да извършва неправомерни дейности относно проектите, изразяващо се в това да принуждава служителите да коригират определени проекти, въпреки че същите са били отхвърлени.
Основателни са и притесненията на Галя Мачовска, че Виктор Петров може да проговори за далаверите, които са ставали под нейно ръководство и по нареждане на приятеля и Янчо Янев.
„Бони и Клайд“ така е известен в ИАРА самозабравилия се тандем Янчо Янев – Галя Мачорска -Томанова.
Кога най-сетне ще се предприемат действия за прекратяването на тези порочни практики в ИАРА и кога служителите ще са спокойни за работните си места, кога служителите няма да бъдат заплашвани, преследвани и проверявани.
На какво основание въпросната Мачорска се разпорежда в ДФЕР след като няма право на това.
Настояваме министър Десислава Танева да разпореди извършване на проверка за работната атмосфера в дирекцията и да бъдат проведени разговори със служителите за нередностите, които се случват, как са принуждавани и заплашвани служителите.
Цялото ръководство на ИАРА стои безучастно и не предприема никакви действия.
Непрекъснато сме проверявани и непрекъснато сме привиквани на дисциплинарни съвети, но никой никога не ни защити.
Настояваме да бъде извършена проверка за назначението на Галя Мачорска за директор на дирекция. Как изведнъж стана директор на дирекция без конкурс, поради каква причина Мачорска присъства на комитета за наблюдение на гр. Бургас и какво общо има тя с оперативната програма, след като това не и влиза в служебните задължения.
Знае ли изобщо министър Танева какво се случва в ИАРА и кога ще предприеме някакви мерки.“Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *