„Самоубит“ е ДС-кадър от най-доверения кръг на Пеевски

„Самоубит“ е ДС-кадър от най-доверения кръг на Пеевски

Полк. Румен Генов Андреев, дългогодишен щатен сътрудник на Първи отдел на ДС, специализирал КГБ школа в Москва, дългогодишен следовател в Г.Сл.Управление на МВР. В същото управление е Началник на отдел “Престъпления срещу националната сигурност”. Назначен за зам. началник на НСл.С в края на 1994 г. като идва Жан Виденов /БСП/ на власт. Два пъти е избиран за член на Вис­шия съдебен съвет. Зам.министър на МВР в следващото правителство на БСП /това на Станишев/ по времето на Р.Петков, отговаря за следствие и нац. сигурност. След уволнението през 2009 г. върнат от ВСС в НСлС. Мноооого важен и сериозен човек…, пише на страницата си във Фейсбук сайтът за разследваща журналистика „Бивол“, като допълва:
Това, което е особено важно да се знае за самоубития Румен Андреев е, че е субект от най-вътрешното и доверено обкръжение на Делян Пеевски.
Почти целият бизнес: дела, преговори, сделки, подставени лица, фирми и т.н от обръчите на Пеевски се движат от една адвокатска кантора, където единият основен съдружник е Гено Руменов Андреев – син (на снимката с баща си в кантората).
Ударът срещу Империята на Задкулисието е толкова тежък и внезапен, че старите ченгета още не могат да се освестят откъде, как, защо и от кого им е дошло! Не знаят и докъде може да се стигне….. Подробности в Биволъ по-късно.
Коментар на „Зад кулисите“:…Във връзка с информацията за Румен Генов Андреев и сина му, който е в кантората на Александър Ангелов – последният пък е син на Параскев Параскевов – дългогодишен служител на четвърти отдел на Второ главно управление на ДС – т.нар. „турски отдел“, после е замесник-директор на НСЗК и секретар на МВР от януари 1995 до февруари 1997 г. ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *