САМО НАШИТЕ ЦЪРВУЛИ НЕ МОГАТ ДА ИЗВЛЕКАТ ПОЛЗВА ОТ НОВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА! АЛОУ-У-У, ПОЛИТИЦИТЕ, ВАДЕТЕ ЕЛКИТЕ И СМЯТАЙТЕ!!!

САМО НАШИТЕ ЦЪРВУЛИ НЕ МОГАТ ДА ИЗВЛЕКАТ ПОЛЗВА ОТ НОВОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СВЕТА! АЛОУ-У-У, ПОЛИТИЦИТЕ, ВАДЕТЕ ЕЛКИТЕ И СМЯТАЙТЕ!!!

Та у нас, значи, към която и страна да се обърнем все санкции и все звучни шамари… Чак бузата да ти загори. Па и от силния удар мирише на изгорели пари, като хвърлени в камината за разпалване…
Първо започваме договорки за изграждане на „Южен поток“ и стигаме до споразумения, които западняците, кой знае защо, постфактум им се струва като предателство към ЕС и към вече натрапените ни евроценности. Шляп – зверско шамарче не само по бузата, ами и през кокалчетата на ръцете, та да боли повече. Една закъсняла тяхна реакция, но с благословия е възможна наша корекция. Директно ни заплашват, че изпадаме в противоречие с изискванията за изпълнение на проекта. Не е някак си партньорско… Кои партньори, с какво са ни партия и какво губим и какво печелим, никой не казва – само политическо надпреварване за плюсовете и минусите, евентуално.
След като уйдисваме на евроатлантиците, спираме изграждането и шляп – голям шамар от братушките… Няма газ, няма инвестиции. Кофти! Нищо, че правителството все още поддържа хранениците си като продължава изграждането на пренасочения и вече „ПО-Южен поток“. Ама то народна пара – бол! Абе голям бой пада бе, лейдис и джентълмени!!!
И сега някой трябва да започне да смята! Щом отрязахме руснаците, аджеба, какви, колко и в кои сектори и за какво време ще получаваме инвестиции или, грубо казано, компенсации от западния свят, за да не страдаме от липсата на сътрудничество с Русия? И изобщо ще получаваме ли? Хайде, напишете ги де, родни политици и икономисти! Така… Те имат някакво парично изражение – дали в долари, дали в евро…Взимате една елементарна елка и смятате плюсовете и минусите. За предпочитане е крайното число да е положително! Ако ли не – няма смисъл от партньорство на грабежа! За по-простите като нас ги преобразувайте в левове и ги изпишете на някакво видно място!
После е редно да се замислите какво правим ние в ЕС и освен да пътуваме (не до всички страни) свободно и много българи от странство да изхранват много българи в България, дали има нещо положително за страната ни? Щото това да се тормозиш по чужбината за оцеляване на нацията не го смятам за позитив!
Най-накрая намерете коректната документация по този „поток“, а после разгледайте и възможностите на другата икономическа зона, или общност, нали правилно се произнасям, и пак тая – за какви, колко и в кои сектори и за какво време ще имаме инвестиции или ако щете компенсации. Правите същото упражнението, което изисква елементарна елка и после пак ги преобразувате в левове, и го запишете някъде на видно място! Сега ви остава най-простото упражнение – да сравните числата! По-голямото трябва да е печелившо!
Ако поне малко време преди да избягате в още по-топли и богати страни, за да харчите откраднатите пари, и ако имате поне малко НАЦИОНАЛНО и БЛАГОДАРНО чувство към тези, който ви отглеждат и търпят, направете така, щото и народът веднъж да вземе някаква комисионна! Така че вадете елките и смятайте!!! Или там може да пишете само вашите комисионни???От Брюксел мислят нови санкции срещу Русия! ОК, ама да погледнем и в наш’то дворче – европейското! Гърция вероятно ще се сближи с Русия и ще имат ползотворно сътрудничество… ЕС защо не наложи санкции на Гърция? Нещо май не им стиска! Турция отказа да осигури стратегическа база за силите на НАТО! Нещо санкции към Турция? Нихт! Аре стига двойни стандарти де!
Само нашите цървули не могат да извлекат полза от новото разпределение на света! Предоставяме си всичко – бази, територии, човешки ресурс… Със свалени гащи и без предпазни средства! И после ще се чудим и маем на изродено поколение… И след финализирането на тази брутална глобализация, ние пак ще сме изкупителните жертви – и териториално и човешки. И пак със свалени гащи, но този път без способност за репродуктивност! Може и да е за добре, защото мутацията в този и вид не е решение!
Браво на нашите блюдолизци и безродни помияри! Искам да се подредят там, нейде до Шабла, та да ги шаблонизираме и да захвърлим сгрешената матрица!П.П. Не съм икономист, нито математик, но от опит знам, че когато имаш желание да промениш и воля, за да го направиш, то ти вървиш в правилната посока! Засега не съм видял нито едно от тези неща, които да са притежание на нашите политици. Както знам и че добрите неща се получават чрез простите неща от живота. Дори по-прости и от мен…
Александър Колев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *