Само „руското ресто“ може да ги стресне. Двама шишковци в дървена одежда

Само „руското ресто“ може да ги стресне. Двама шишковци в дървена одежда

България се намира в много деликатна ситуация, а българският народ се е оставил в ръцете на арогантни, лицемерни, несъобразителни и неуважителни политици. Въпреки, че „болгарская тыква начал понимать“, най-добрият ход на върхушката е да се еманципира от „двете притегателни сили“, да се оправдае с желанията на народа и правителството да подаде оставка.
Мигрена Пръмова обожава думата „реформа“. Много обича да я изговаря, но знае ли, че ако се приложи, тя е една от първите, които ще трябва да бъдат изритани от политическия спектър на държавоподобието?!
***
В момента цялата ГЕРБ-машина се е вкопчила в санирането. Над 1 милиард като за начало. Възбужда ги още повече мисълта, че това е само на „първо четене“. Тази програма щяла да бъде „дъъълга“! По герберските общини е някаква невъобразима еуфория. Зам-кметовете по строителство и кметовете потриват ръце. А вие си превръщайте, балами, апартаментите в дялове от дружество, като нямате мозък в главата!
***
Главният прокурор „капитулира“ – нямал с кого да си сътрудничи. Отделен въпрос е, дали изобщо му се „работи“.
Русия се отказа от „Южен поток“, защото сме ненадеждни партньори. САЩ първо дойде на място, после пък привика на място – защото и у тях недоверието към българските политици е огромно. ЕК вдигна ръце от нас. Изпрати ни доклад, с който казва – за нищо не ставате, няма мисъл да се плюнчим. Нашите „умни“ глави го изтълкуваха като напредък. Да, напредък е, ама в корупционните практики и тяхното множене и усъвършенстване.. Омбудсманът Пенчев натърти, че хората искат справедливост и, ако не се предприемат някакви действия, народното недоволство може да ескалира по улиците. И какво от това?! На БОСТАН не му дреме. Само „руското ресто“ може да ги стресне. Двама шишковци в дървена одежда.
Стоян Тончев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *