Саудитска Арабия инвестира и в смесените бойни изкуства

Саудитска Арабия инвестира и в смесените бойни изкуства

Кралското семейство на Саудитска Арабия ще инвестира средства в още един спорт – смесените бойни изкуства. По-рано днес американската медия bloodyelbow.com съобщи, че инвестиция от публичния фонд на Саудитска Арабия (PIF) на стойност сто милиона щатски долара е направена в набиращата популярност верига Professional Fighters League (PFL).

В публикацията се допълва, че задвижваната със саудитски средства компания SRJ Sports Ivestments вече ще има дял в собствеността на PFL. В управителния съвет на PFL вече присъства и Бандер Бин Могрен, който е член на управителния съвет и на SRJ Sports Investments.

В друг материал на Sportcal се съобщава, че плановете на PFL и SRJ са да проведат голям брой събития в Саудитска Арабия и дори да създадат Шампионска Лига на ММА до 2026-а.

Към момента инвестициите на Саудитска Арабия са били в редица други спортове, но не и в ММА. В последните години PFL се славят не само с добрите парични награди, които дават на шампионите им в редовните им сезони, но и със силните попълнения в организацията им.

Припомняме, че бившият световен шампион на UFC Франсис Нгану подписа с PFL през май. Очаква се през 2024-а той да направи дебюта си във веригата. Бившият шампион на GLORY Седрик Думбе трябва да дебютира за PFL в Париж в края на септември.

Световните шампионки по бокс Клариса Шийлдс, Аманда Серано и Савана Маршал също са част от звездните попълнения на американската ММА верига.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *